Hlavní obsah

Milan Michálek nastartoval obrat, San Jose si vynutilo šestý zápas

NEW YORK

Hokejisté San Jose se nezdávají. Žraloci v pátek zvládli další klíčový zápas série druhého kola play-off proti Dallasu, když zvítězili 3:2 po prodloužení. Stav série je tak už jen 3:2 pro Dallas, kam se nyní oba týmy stěhují. Pátý zápas se přitom pro domácí dlouho nevyvíjel dobře, po čtyřiceti minutách Žraloci prohrávali 0:2. K obratu ale zavelel Milan Michálek, který v 47. minutě snížil na rozdíl jediného gólu.

Článek

Dallas vedl po čtyřiceti minutách zásluhou Lehtinena a Morrowa 2:0. Za tento stav navíc mohli být domácí ještě rádi, hostujícímu kapitánovi Morrowovi totiž rozhodčí neuznali další dvě trefy. Jednu pro úmyslný pohyb bruslí, druhou pro hraní rukou.

Zvlášť neuznání první trefy bylo velice sporné. Za stavu 1:0 pro hosty se puk za Nabokovova záda skutečně odrazil do brusle Morrowa, nezdálo se ale, že by kapitán Dallasu provedl svou bruslí aktivní pohyb a dotlačil puk za brankovou čáru úmyslně.

Žraloci se ve třetí dvacetiminutovce nevzdali. Zpátky do zápasu je v 47. minutě vrátil Milan Michálek, který tak vsítil už čtvrtý gól v sérii. O pět minut později už bylo po trefě Campbella vyrovnáno. Utkání tak dospělo až do prodloužení, které ale přineslo brzké rozuzlení.

Po pouhých pětašedesáti vteřinách hry zachytil domácí útočník Joe Pavelski vyhozený puk a střelou zápěstím rozhodl. Detroit si tak na svého soupeře ve finále Západní konference musí ještě počkat, šestý zápas je na programu v neděli v Dallasu.

Michálkova účast na MS se prozatím odkládá

Minimálně do té doby si bude muset počkat i reprezentační trenér Alois Hadamczik, který v týdnu několikrát prohlásil, že by ve svém týmu pro světový šampionát rád přivítal Milana Michálka.

Pokud by se Žralokům podařilo otočit sérii z 0:3 na 4:3 na zápasy, stali by se teprve třetím týmem v historii NHL, který tuto nelehkou úlohu zvládl. Naposledy to dokázali před třiatřiceti lety New York Islanders.

San Jose - Dallas 3:2 v prodl. (0:0, 0:2, 2:0 - 1:0)
Branky: 47. M. Michálek, 52. Campbell, 62. Pavelski - 27. Lehtinen, 40. Morrow. Zásahy brankářů: Nabokov 26/24 - Turco 22/19. Diváci: 17 496. Hvězdy zápasu: Pavelski, Campbell, Marleau (všichni SJ). Stav série: 2:3.

Reklama

Související témata: