Hlavní obsah

Plekanec vyřazení Montrealu neodvrátil, Philadelphia postupuje

Prvním finalistou Východní konference se v zámořské NHL stali hokejisté Philadelphie. Ti v sobotu zvítězili v pátém utkání série na ledě Montrealu 6:4, celou sérii pak vyhráli 4:1. Letcům parádně vyšla tříminutovka v druhé třetině, během níž nasázeli domácím tři góly a otočili nepříznivé skóre ve svůj prospěch. Canadiens nepomohly ani dva body Tomáše Plekance, který byl i přes prohru vyhlášen druhou hvězdou zápasu.

Článek

Montreal přitom jako vítěz základní části Východní konference letos pomýšlel na lepší výsledek. Do pátého utkání vstoupili domácí lépe, už v páté minutě otevřel skóre gólem v přesilové hře Tomáš Plekanec. V polovině utkání vedli Habs už 3:1, následující minuty ale patřily Philadelphii. V rozmezí tří minut udeřili hosté hned třikrát a poprvé v zápase se dostali do vedení.

Montrealu se v úvodu třetí třetiny podařilo odpovědět. Andrej Kosticyn po Plekancově přihrávce srovnal na 4:4. Tři minuty před koncem základní hrací doby ale zmrazil vyprodanou halu svým gólem Scottie Upshall. Na konečných 6:4 pro Letce pak upravil trefou do prázdné branky Knuble.

Boje o Stanley Cup tak opustilo poslední kanadské mužstvo. I nadále tak trvá nadvláda týmu z USA. Posledním kanadským vítězem byl právě Montreal, podařilo se mu to ale již před patnácti lety. Soupeřem Philadelphie bude ve finále Východní konference lepší z dvojice Pittsburgh – New York Rangers. Blíž k postupu mají zatím Tučňáci, kteří vedou 3:1 na zápasy. Pátý duel je na programu v neděli.

Z brzkého vyřazení Montrealu může mít radost reprezentační trenér Alois Hadamczik. Jeho tým by na šampionátu v Quebecu a Halifaxu mohl kromě útočníka Plekance posílit i obránce Roman Hamrlík.

Východní konference - 5. zápas:
Montreal - Philadelphia 4:6 (2:1, 1:3, 1:2)
Branky: 5. Plekanec, 12. Kovaljov, 29. Higgins, 43. A. Kosticyn (Plekanec) - 11. a 36. Umberger, 35. M. Richards, 38. Hartnell, 57. Upshall, 60. Knuble. Zásahy brankářů: Price 36/31 - Biron 35/31. Diváci: 21 273. Hvězdy utkání: Plekanec - Umberger , Richards. Konečný stav série: 1:4.

Reklama

Související témata: