Hlavní obsah

Jágr: Myslím, že na důchod ještě není čas

PRAHA/NEW YORK

Zatímco se v šatně Pittsburghu slavil postup do finále Východní konference, hokejisté New Yorku Rangers mohli začít plánovat, kam letos vyrazí na dovolenou. A zámořská média se po vyřazení týmu z Manhattanu ptají: odehrál Jaromír Jágr poslední zápas v dresu Rangers? Nebo se šestatřicetiletý forvard vrátí do Evropy? Nebo pověsí brusle na hřebík? „Nehodlám dělat rozhodnutí 30 minut po zápase, ale myslím, že do důchodu se ještě nechystám,“ uvedl zklamaný Jágr po prohraném duelu s Penguins.

Článek

„Nemyslím si, že bych s hokejem skončil. Někde chci hrát, i když zatím nevím kde. Nehodlám dělat rozhodnutí 30 minut po zápase, ale myslím, že do důchodu se ještě nechystám,“ řekl kladenský rodák zámořským novinářům po pátém utkání s Pittsburghem.

Český křídelní útočník letos prožil nejslabší rok v dresu Rangers, kam přišel v sezóně 2003/04 z Washingtonu. Pětinásobný držitel Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče základní části NHL nasbíral letos v 82 zápasech 71 bodů za 25 branek a 46 asistencí. Ke konci sezóny ale Jágr nabral druhý dech a v play-off byl jasným tahounem Rangers, když v deseti utkáních nasbíral 15 bodů za 5 branek a deset asistencí. Budoucnost nejlepšího Evropana v dějinách NHL v New Yorku je ale nejistá: Jágrovi končí smlouva a od léta bude volným hráčem.

„Před rokem jsem přesně věděl, co bude. Letos se můžu rozhodnout, jak chci. Chce to ale čas. Musím si o tom promluvit s tátou a přáteli, vyslechnout si názory lidí s odlišným pohledem. Jsem si jistý, že mi poradí dobře,“ uvedl Jágr. V souvislosti se jménem české hvězdy se v zámoří hovoří o týmech Caroliny či Detroitu, Jágr v zámoří jednal i se zástupci ruského Avangardu Omsk, v jehož dresu hrál již během výluky v sezóně 2004/05.

Sami hráči Rangers si odchod svého nejproduktivnějšího hráče nepřejí. „Chceme, aby zůstal. To je bez debaty. Je ale na něm, aby se rozhodl. Záleží na mnoha okolnostech. Pokud odejde, popřeju mu mnoho štěstí. Ještě šťastnější ale budu, když zůstane,“ prohlásil gólman Henrik Lundqvist.

Reklama