Hlavní obsah

Jágr bude nejdřív jednat s Rangers, pak se rozhodne

GREENBURGH

Nejprve hodlá jednat se současným zaměstnavatelem z New York Rangers, teprve pak se bude Jaromír Jágr rozhodovat o své další hokejové budoucnosti. "Nikdy v životě jsem neměl moc rád časté změny," prohlásil nejproduktivnější Evropan zámořské NHL. Nejpozději za dva roky by se však Jágr chtěl vrátit domů do České republiky a mohl by znovu hrát za mateřské Kladno.

Článek

"Nejdřív si promluvím s Rangers, to je pro mne priorita číslo jedna. Jsem zde velmi spokojený, všichni z organizace se ke mně chovají mile. Dali mi šanci ukázat, že pořád umím hrát hokej. Když jsem byl ve Washingtonu, každý se mne pořád jen ptal, co je za problém. Rangers mi ale dali šanci a věřili mi," cituje 36letého Jágra deník Newsday.

Umí si proto představit, že se v dresu Rangers objeví na podzim při zahájení NHL v Praze. "To by mohlo být fajn, ale není to při mém rozhodování to nejdůležitější," tvrdí česká hvězda, které v newyorském klubu končí smlouva a od 1. července by se mohla stát volným hráčem. "Možná uvidím, jaká je ve skutečnosti má cena. Možná ale také zjistím něco, co jsem vědět nechtěl."

Trenér Rangers Tom Renney by rozhodně uvítal, kdyby se Jágr rozhodl u Jezdců zůstat. "Kdo viděl posledních dvacet nebo pětadvacet zápasů základní části a play-off, musí uznat, že byl naším nejlepším útočníkem. Ale je to na něm, on se musí nějak rozhodnout," řekl.

Ještě dva roky, pak se kvůli tátovi možná vrátí 

Jágrovi je šestatřicet, ale pokud bude zdráv, může podle svých slov hrát ještě několik let. "Podívejte se na Cheliose, kterému je čtyřiačtyřicet. U každého je to o zdraví. Když vydržíte být zdráv, máte šanci tvrdě pracovat a dělat, co chcete. Nicméně si nemyslím, že bych podepsal novou smlouvu déle než na dva roky. Už kvůli mému tátovi," prohlásil překvapivě.

"Byl by rád, kdybych se během dvou let vrátil domů. Bude se podílet na stavbě nové arény v Kladně a chce, abych byl u toho," řekl Jágr o svém otci, který je zároveň šéfem kladenského extraligového týmu. Pokud by to dopadlo podle přání Jágra staršího, mohl by jeho slavný syn v sezóně 2010-11 znovu válet za Kladno. Ve hře je ale také ruský Omsk, kde hráč působil během výluky NHL v sezóně 2004-05. A zástupci klubu by dokonce měli do New Yorku během několika týdnů přicestovat.

Nejprve ale Jágra čeká jednání s generálním manažerem Rangers Glenem Satherem o možném setrvání na Manhattanu. "Mluvili jsme spolu během sezóny a měl jsem pocit, že je šance, abych tu zůstal i příští rok. Ale musí padnout definitivní rozhodnutí," řekl Jágr pro NY Daily News.

Reklama