Hlavní obsah

Sýkora svým gólem pomohl Pittsburghu k prvnímu vítězství

PITTSBURGH

Hokejisté Pittsburghu úspěšně vkročili do finále Východní konference NHL. V prvním utkání porazili na svém ledě Philadelphii 4:2 a v sérii se ujali vedení 1:0. Z českých hráčů se gólově prosadil útočních domácích Petr Sýkora, který v sedmé minutě otevřel stav utkání. Hlavní hvězdou utkání byl ale jeho spoluhráč Jevgenij Malkin, který zaznamenal tři body za dvě branky a asistenci.

Článek

Vše podstatné se událo již v první dvacetiminutovce, ve které padlo hned pět branek. V sedmé minutě se dostal před gólmana Birona Petr Sýkora a bekhendovou střelou poprvé rozjásal Mellon Arénu. Letcům ale inkasovaná branka křídla nepřistřihla, rychle se z ní dokázali oklepat. Mike Richards dvěma góly otočil výsledek v hostující prospěch.

Ani domácí ale nesložili zbraně, ještě před prvním odchodem do šaten se jim také podařilo skóre obrátit. V 15. minutě si hostující obrana při rozehrávce nerozuměla s Bironem, čehož využil Marián Hossa. Puk předložil nekrytému Crosbymu a bylo srovnáno. Sedm vteřin před koncem úvodní třetiny navíc přidal třetí gól Tučňáků Malkin.

Konečnou podobu dal výsledku v 25. minutě znovu ruský kanonýr. V oslabení přebral přihrávku od Gončara a střelou z mezikruží překonal Birona počtvrté. Malkin se tak posunul do čela kanadského bodování vyřazovacích bojů. Hostům nepomohla ani větší střelecká aktivita, gólman Pittsburghu Fleury nestačil jen na dva z osmadvaceti pokusů.

Tučňáci si tak v letošním play-off udržují výtečnou formu, z deseti zápasů prohráli jen jednou. V domácím prostředí protáhli sérii neporazitelnosti v součtu se základní částí již na čtrnáct utkání. Philadelphia naopak v play-off znovu prohrála úvodní zápas série. Druhé utkání je na programu v neděli.

Pittsburgh - Philadelphia 4:2 (3:2, 1:0, 0:0)
Branky: 20. a 25. Malkin, 7. Sýkora, 15. Crosby - 9. a 13. M. Richards. Zásahy brankářů: Fleury 28/26 - Biron 21/17.  Diváci: 17 132. Hvězdy utkání: Malkin (PIT), M. Richards (PHI), Crosby (PIT). Stav série: 1:0.

Reklama

Související témata: