Hlavní obsah

U hokejistů Colorada skončil trenér Quenneville

DENVER

Vedení hokejového týmu Colorado Avalanche neprodloužilo smlouvu hlavnímu trenérovi Joelu Quennevillovi, jenž na střídačce v Denveru působil tři sezóny. Colorado letos skončilo v druhém kole play-off NHL, když po postupu přes Minnesotu vypadlo se svým odvěkým rivalem z Detroitu 0:4 na zápasy.

Článek

"Po schůzce s Joelem jsme se dohodli, že nejlepším řešením pro obě strany bude rozejít se," oznámil v pátek viceprezident a generální manažer klubu Francois Giguere.

Podmínkou pro nového kouče, kterého vedení začne v nejbližší době hledat, má být rychlá ofenzivní hra, jakou se Colorado prezentovalo v době největší slávy v posledních deseti letech. "Vždycky jsme hráli rychlý, energický hokej s napadáním. To je cesta, kterou bychom se měli ubírat i nadále," dodal Giguere.

Bývalý obránce Quenneville získal s Coloradem Stanleyův pohár v roce 1996 ještě jako asistent trenéra, později osm let působil na střídačce St. Louis. Letos překonal hranici 800 odkoučovaných zápasů a stal se po Bobu Pulfordovi a Jacquesu Lemairovi třetím, který této mety dosáhl jak na ledě, tak v pozici trenéra.

Reklama

Související témata: