Hlavní obsah

Sýkora po výhře nad Philadelphií vyzdvihl spoluhráče Malkina

Hokejisté Pittsburghu pokračují v letošních vyřazovacích bojích zámořské hokejové ligy NHL v parádních výkonech. V prvním finálovém zápase Východní konference porazili Philadelphii 4:2 a prodloužili vítěznou sérii na domácím ledě. V součtu se základní částí v Mellon Aréně neprohráli již čtrnáct utkání v řadě. Pokud Tučňáci vyhrají ještě třikrát, dostanou se poprvé od roku 1992 do finále Stanley Cupu.

Článek

Domácí nezastavily ani dvě branky Mikea Richardse, který v první třetině po Sýkorově úvodní brance dokázal otočit skóre. Ještě před skončením první části hry zvrátili Tučňáci vedení na svou stranu. V druhé třetině pak uzavřel na konečných 4:2 svým druhým gólem v zápase Jevgenij Malkin. „Když se dostaneme do šancí, dokážeme je proměňovat. Geno (Malkin) byl skvělý. Jeho gól byl ohromně důležitý. Strašně důležitý,“ chválil svého spoluhráče z prvního útoku Petr Sýkora.

Pittsburgh hrál ve druhé třetině za stavu 3:2 v oslabení, když obránce Gončar poslal z vlastní třetinu přihrávku na Malkina stojícího na útočné modré. Ruský kanonýr nezvolil technické zakončení. Krátce se napřáhl a dělovkou prostřelil gólmana Birona. „Rozhodl jsem se až na poslední chvíli. Nepřemýšlel jsem nad tím, kam vystřelím. Jen jsem chtěl dát co největší ránu,“ popisoval muž, který se se sedmnácti body vyšvihl do čela kanadského bodování play-off.

<tbody><tr class="invert"><td><a href="http://hokej.sport.cz/clanek/129528-sykora-svym-golem-pomohl-pittsburghu-k-prvnimu-vitezstvi.html">Více o utkání Pittsburgh - Philadelphia najdete zde:</a></td></tr></tbody>

Kouč Letců John Stevens hledal důvod prohry ve vlastních řadách. Svým svěřencům vytýkal zejména nedůsledné bránění klíčových hráčů Pittsburghu. „Když budeme často ztrácet puky a nechávat hodně volného místa Malkinovi s Crosbym, nemůžeme vyhrát,“ láteřil trenér, kterému hodně scházel Kimmo Timonen. Finského zadáka vyřadila ze hry krevní sraženina v levé noze. Philadelphia stejně jako v předchozích sériích znovu prohrála úvodní zápas. „Jsme v pozici, ve které jsme se nacházeli už dříve. Musíme do zbylých zápasů přijít s dalším velkým úsilím,“ neskládá zbraně útočník Richards.

Reklama

Související témata: