Hlavní obsah

Hudler přispěl jednou asistencí k druhé výhře Detroitu nad Dallasem

DETROIT

Hokejisté Detroitu zvládli i druhé domácí utkání a ve finále Západní konference vedou nad Dallasem už 2:0 na zápasy. Sobotní duel přinesl branky jen v úvodní třetině, na výhře domácích v poměru 2:1 se jednou asistencí podílel i útočník Jiří Hudler. V brance Rudých Křídel dostal před Dominikem Haškem znovu přednost Chris Osgood.

Článek

Úvodní gól viděla zaplněná Joe Luis Aréna už v šesté minutě a výrazný podíl na ní měl Jiří Hudler. Český forvard zachytil ve středním pásmu nepřesnou rozehrávku soupeře a okamžitě vybídl ke skórování Darrena Helma. Jednadvacetiletý nováček soutěže se dočkal svého premiérového gólu v zámořské lize.

Dallasu se za necelých pět minut podařilo vyrovnat. Při vyloučení Lidströma se prosadil Robidas. Ještě před odchodem do šaten ale vrátil domácím vedení Zetterberg, který rovněž využil přesilovou hru. Gól švédského útočníka byl nakonec vítěznou trefou, Zetterberg byl navíc vyhlášen první hvězdou zápasu.

V brance Detroitu se znovu neobjevil Dominik Hašek, kterého v posledních zápasech nahrazuje Chris Osgood. V sobotu si připsal sedmnáct úspěšných zákroků. Stále si tak udržuje perfektní bilanci – v letošním play-off odchytal již osm zápasů, ani jednou neodcházel z ledu jako poražený. Jeho protějšek Marty Turco měl v druhém utkání mnohem více práce, zlikvidoval třicet dva střel.

Dallas se proti pozorné obraně Rudých Křídel dokázal prosadit stejně jako v prvním zápase jen jednou a na konci zápasu se jeho hráči uchýlili ke zbytečným a hrubým faulům. Pět vteřin před koncem třetí třetiny obdržel Steve Ott trest do konce zápasu za udeření Drapera do hlavy. Po skončení duelu zase sekl Osgooda Mike Ribeiro. Gólman se okamžitě svalil na led, po zápase ale prohlásil, že pro příští utkání by měl být připraven.

Detroit - Dallas 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
Branky: 6. Helm (Hudler), 16. Zetterberg - 11. Robidas. Zásahy brankářů: Osgood 18/17 - Turco 34/32. Diváci: 20 066. Hvězdy utkání: Zetterberg, Filppula, Helm (všichni DET). Stav série: 2:0.

Reklama

Související témata: