Hlavní obsah

Pittsburgh vyhrál i podruhé, série se přesouvá do Philadelphie

PITTSBURGH/PRAHA

I druhé utkání finále play-off Východní konference NHL vyhráli hokejisté Pittsburghu. Tučňáci v neděli zdolali Philadelphii 4:2 a vedou v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy 2:0. Letcům nepomohla asistence Jaroslava Modrého, domácí se nenechali zlomit ani sporně neuznaným gólem Crosbyho. Třetí zápas se hraje v úterý ve Philadelphii.

Článek

Už ve 2. minutě Philadelphia přišla o obránce Coburna, kterého trefila do obličeje Malkinovou holí tečovaná střela Gilla. Domácí měli výhodu několika přesilovek a v 11. minutě jednu z nich využil Sidney Crosby. Kapitán Tučňáků svoji střelu otřel o brusli Kukkonena a překonal Birona.

Fenomenální mladík měl štěstí i v 17. minutě, kdy se střela Gončara odrazila od obličeje beka Deriana Hatchera a puk Crosby puk dotlačil těsně za brankovou čáru. Rozhodčí ale po dlouhém zkoumání videa posoudili situaci překvapivě jako nególovou.

Hosté vyrovnali v 26. minutě, početní výhodu využil Jeff Carter. Toho našel prudkým pasem z rohu Lupul, asistenci si připsal i bek Jaroslav Modrý. Přesilovka vrátila do sedla Pittsburgh, faul Hatchera na Malkina potrestal ve 34. minutě Marián Hossa. V oslabení opět vyrovnal Mike Richards, který zachytil přihrávku Malkina a brejk zakončil 24 sekund před druhou přestávkou přesnou střelou nad Fleuryho lapačku.

Zápas rozhodla checking line Pittsburghu. Laraque po chybě mladíka Downieho nahodil za branku, veterán Roberts zadovkou našel Maxima Talbota a ten pohotově zavěsil. Crosby po chvíli trefil bekhendem horní tyčku Bironovy branky, čtyři minuty před koncem domácího kapitána vychytal Biron.

Do prázdné branky uzavřel v poslední minutě skóre Jordan Staal. Pittsburgh v probíhajícím play-off prohrál jediné z 11 utkání.

Pittsburgh – Philadelphia 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 11. Crosby, 34. Marián Hossa, 49. Talbot, 60. J. Staal - 26. Carter (Modrý), 40. M. Richards. Zásahy brankářů: Fleury 32/30 - Biron 37/34. Hvězdy utkání: Crosby, Talbot, Richards. Diváci: 17 132. Stav série: 2:0.

Reklama

Související témata: