Hlavní obsah

Potyčka z druhého duelu Detroitu s Dallasem se obejde bez trestů

TORONTO

Bez zápasových trestů vyvázli z potyčky v závěru druhého utkání semifinále play-off NHL mezi Detroitem a Dallasem Chris Osgood a Mike Ribeiro, klíčové postavy obou týmů. Oběma hokejistům podle pondělních informací kanadské televize TSN vyměřilo vedení soutěže pouze pokuty v nespecifikované výši. Stejně dopadl i Steve Ott, který byl krátce předtím vyloučen na 2+10 minut za výpad proti Krisi Draperovi.

Článek

V samém závěru druhého finálového utkání Západní konference hájila Rudá křídla těsné vedení 2:1, když Ribeiro dojížděl puk za Osgoodovou brankou a ve chvíli, kdy ji míjel, ho její strážce zasáhl koncem brankářské hole. Přestože nešlo o nijak tvrdý atak, frustrovaný Ribeiro se vzápětí otočil a přes branku sekl hokejkou Osgooda do hrudníku, načež se strhla mela a Osgood padl na led.

"Ať už jsem ho zasáhl nebo ne, bylo to pouze nešťastnou náhodou. Možná si na tu hokejku pouze najel," řekl Osgood po utkání. "Nemyslím si však, že by to mělo být omluvou pro seknutí oběma rukama nad úrovní branky, které následovalo. Mohl to řešit jinak nebo mi k tomu něco říct. Jsme profesionálové a můžeme se s tím vypořádat lepším způsobem," dodal Osgood.

Především v Detroitu si tak asi hodně oddechli, neboť zkušený gólman, který začínal vyřazovací boje pouze v roli náhradníka české jedničky týmu Dominika Haška, se rozchytal k výborným výkonům. Od pátého klání v prvním kole s Nashvillem, kdy dostal před Haškem přednost od začátku, vychytal Osgood již osm vítězství po sobě a neinkasoval více než tři branky za zápas. Dallasu zatím ve dvou duelech dopřál jen dvakrát gólovou radost.

Reklama

Související témata: