Hlavní obsah

Hokejisté Pittsburghu v play-off válí a mají nakročeno do finále NHL

PITTSBURGH

Z jedenácti duelů play-off NHL prohráli hokejisté Pittsburghu pouze jediný. V prvním kole převálcovali Penguins loňského finalistu Stanley Cupu Ottawu 4:0 na zápasy. V další části smazali soubor vedený kapitánem Jaromírem Jágrem NY Rangers 4:1 a ve finále Východní konference již Tučňáci vedou nad Philadelphií 2:0 na utkání.

Článek

„V play-off se jen tak do šance nedostanete, ale musíte o ni tvrdě makat,“ prohlásil v pondělí kapitán Tučňáků Sidney Crosby pro deník Philadelphia Daily News. „Někdy ji získáte, jindy ne,“ ví první muž týmového bodování. Spolu s Rusem Jevgenijem Malkinem získal dvacetiletý Kanaďan sedmnáct bodů za 4 góly a 13 asistencí. Rodák z Magnitogorsku si připsal 8 branek a 9 přihrávek.

V neděli v druhém měření sil proti Flyers otevřel Crosby skóre zápasu a nasměroval Tučňáky k druhé výhře ve finále Východní konference. „Soustředím se, abych vypracoval co nejvíce šancí a byl v té nejlepší formě,“ ujišťoval rodák z Cole Harbour, jenž se v základní části potýkal se zraněním a odehrál třiapadesát duelů, v nichž zaznamenal 72 bodů (24+48). V polovině ledna si talentovaný forvard přivodil těžký výron kotníku, po kterém musel na operaci.

PLAY-OFF NHL NA SPORT.CZ
Pittsburgh vs. Philadelphia, 2:0 na zápasy
STATISTIKY:Pittsburgh zahájí boj o finále Stanley Cupu
1. UTKÁNÍ:Sýkora gólem pomohl Pittsburghu k prvnímu vítězství
2. UTKÁNÍ:Pittsburgh vyhrál i podruhé, série se přesouvá do Philadelphie
OHLASY:Pittsburgh v play-off válí a má nakročeno do finále

Vítěznou branku však dal Letcům v neděli Crosbyho krajan Maxime Talbot, jenž nastoupil do utkání po zranění. Lepší comeback si tak čtyřiadvacetiletý útočník nemohl přát. „Je skvělé se takhle uvést,“ neskrýval radost. „Ráno jsem byl šťastný jak malé děcko, že mohu znovu hrát,“ dodal Talbot pro Fox Sports.

Za stavu 2:0 na zápasy se tak pensylvánské derby přesouvá do Wachovia Center ve Philadelphii. V domácím prostředí Flyers prohráli pouze jednou v prvním kole proti Washingtonu. „Víme, že to budeme mít u nich mnohem těžší,“ uvědomuje si Crosby. Třetí duel je na programu 14. května, čtvrtý zápas o dva dny později.

Reklama

Související témata: