Hlavní obsah

Hokejový útočník Erat podepsal sedmiletou smlouvu s Nashvillem

NASHVILLE

Český hokejový reprezentant Martin Erat stihl před klíčovou fází mistrovství světa v Québeku zakončit jednání o novém lukrativním kontraktu s Nashvillem a upsal se Predators na sedm let za 31,5 miliónu dolarů. Šestadvacetiletý útočník si tak výrazně finančně polepší, protože v uplynulém ročníku měl příjem 1,75 miliónu dolarů.

Článek

"Je skvělé, že už jsme se dohodli. Jsem rád, že jsem podepsal s Nashvillem dlouhodobou smlouvu. Je to skvělá možnost hrát za tým, který má o mě zájem, a navíc tam, kde chci hrát já. Vím, že nějakou dobu v Nashvillu zůstanu," pochvaloval si Erat v rozhovoru na oficiálních internetových stránkách klubu.

Spokojení byli i funkcionáři Predators. "Martin Erat je perfektním příkladem filozofie naší organizace. Přišel k nám jako hráč ze sedmého kola draftu a vyrostl v elitního hráče, když dostal šanci. Dostával stále více příležitostí a je klíčovou součástí zlepšování našeho týmu," řekl generální manažer klubu David Poile. "Těšíme se na jeho vůdcovství a produktivitu v příštích sedmi letech," dodal.

Erat, který v NHL nasbíral celkově v 407 utkáních 253 bodů za 85 tref a 168 asistencí, byl v základní části uplynulého ročníku NHL čtvrtým nejproduktivnějším hráčem Nashvillu. V 76 zápasech základní části si připsal 57 bodů, čímž vyrovnal své osobní maximum z předešlého ročníku. Rekord si vytvořil s 23 trefami. V play-off přidal v šesti zápasech v prvním kole proti Detroitu čtyři body za gól a tři asistence.

Po vyřazení Predátorů posílil český národní tým a na šampionátu v Québeku má před středečním semifinálovým duelem se Švédskem na kontě z šesti zápasů šest bodů za dvě branky a čtyři asistence. Na své třetí velké mezinárodní akci se bude snažit doplnit sbírku čítající bronzovou medaili z olympijských her v Turíně a stříbro ze světového šampionátu v Rize z roku 2006.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články