Hlavní obsah

Pittsburgh vyhrál i ve Philadelphii a je krok od finále

PHILADELPHIA

Hokejisté Pittsburghu vyhráli i první zápas na ledě Philadelphie a ujali se vedení ve finále Východní konference 3:0 na zápasy. Na výhře Tučňáků 4:1 se jednou asistencí podílel Petr Sýkora. Při jediné brance domácího týmu si bod za asistenci připsal Václav Prospal. Pittsburghu chybí k postupu do finále Stanley Cupu jediné vítězství.

Článek

Skóre zápasu otevřel už v šesté minutě při přesilové hře Ryan Whitney, který střelou z úhlu překvapil brankáře Birona. O dvě minuty později se pohlednou akcí blýskl Marián Hossa. Slovenský útočník ve středním pásmu nabral rychlost, povedenou kličkou se uvolnil a střelou zápěstím zpoza jednoho z bránících hráčů překonal brankáře Flyers podruhé.

Philadelphii se podařilo snížit v jedenácté minutě. Ve chvíli, kdy končila jejich přesilová hra, Václav Prospal obkroužil branku Fleuryho a zpětnou přihrávkou našel najetého R.J. Umbergera, který snížil.

Po bezbrankové druhé třetině se diváci dočkali dalších branek v závěrečném dějství. Ani z jedné však neměli radost. Deset minut před koncem třetí třetiny poslal Petr Sýkora zadovkou puk před branku Ryanu Maloneovi, na jehož bekhendovou střelu nedokázal Biron zareagovat. Výhru 4:1 pečetil v závěru utkání do prázdné branky svým druhým gólem v zápase Hossa.

Čtvrtý zápas se odehraje opět na ledě Philadelphie v pátek.

Východní konference - 3. zápas:
Philadelphia - Pittsburgh 1:4 (1:2, 0:0, 0:2)
Branky: 11. Umberger (Prospal) - 8. a 60. Marián Hossa, 6. Ryan Whitney, 50. Malone (Sýkora). Zásahy brankářů: Biron 24/21 - Fleury 18/17. Hvězdy utkání: Crosby, Fleury, Umberger. Diváci: 19 965. Stav série: 0:3.

Reklama

Související témata: