Hlavní obsah

Hokejisté Dallasu odvrátili v semifinále NHL mečbol Detroitu

DALLAS

Hokejisté Dallasu dokázali přerušit devítizápasovou vítěznou sérii Detroitu, když ve středu vyhráli na svém ledě 3:1. V semifinále Západní konference NHL zároveň snížili stav série na 1:3 a odvrátili hrozbu vyřazení. Jiří Hudler v dresu Red Wings tentokrát vyšel bodově na prázdno. Další souboj se odehraje v sobotu na ledě Rudých křídel.

Článek

Na gól čekali diváci v American Airlines Center v Dallasu až do čtyřicáté minuty. Třiadvacet sekund před koncem druhého dějství poslal domácí celek do vedení Loui Eriksson. Na počátku třetí části však odpověděl Detroit, když 49 sekund po začátku zamířil přesně Henrik Zetterberg.

Ve 46. minutě však šel pykat za podražení Brian Rafalski a Stars jeho prohřešek potrestali. Po osmnácti sekundách početní výhody překonal Chrise Osgooda forvard Mike Modano a strhl vedení na stranu domácích.

Definitivní zisk prvního vítězného korálku v sérii potvrdil pět minut před koncem duelu Brenden Morrow přesnou ranou z mezikruží. Stars tak snížili na 1:3 na zápasy a v sobotu je čeká duel v Joe Luis Aréně v Detroitu, kde mohou domácí potvrdit postup do finále NHL.

Západní konference - 4. zápas:
Dallas - Detroit 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Branky: 40. L. Eriksson, 46. Modano, 55. Morrow - 41. Zetterberg. Zásahy brankářů: Turco 34/1 - Osgood 22/3. Diváci: 18.532. Stav série: 1:3. Hvězdy utkání: Turco, Morrow, Modano (všichni DAL).

Reklama

Související témata: