Hlavní obsah

Jágrovi agenti by již tento týden mohli začít jednat s Rangers

Agenti Jaromíra Jágra by zřejmě již v tomto týdnu měli začít jednat s představiteli New York Rangers o setrvání české hokejové hvězdy v klubu. O šestatřicetiletého útočníka má sice velký zájem bohatý ruský Omsk, prioritou dvojnásobného vítěze Stanleyova poháru je podle všeho angažmá v newyorském klubu, kde je kapitánem.

Článek

"Jágr chce zůstat, nechce opouštět New York a Sather (generální manažer Rangers) řekl, že si přeje to samé," řekl deníku New York Post agent Pat Brisson, který hráče zastupuje společně s J.P. Barrym. "Cítí se dobře a věří, že společně s Rangers mohou ještě hodně dokázat," uvedl Brisson, podle kterého by konkrétní jednání o nové smlouvě mohla začít již tento týden.

Slavný kladenský odchovanec měl v uplynulých sezónách garantovaný plat 8,36 miliónu dolarů, na kterém se však z podstatné části podílel jeho Jágrův předchozí zaměstnavatel Washington. Po skončení sezony mu kontrakt vypršel a Jágr se může 1. července stát volným hráčem, pokud do té doby neuzavře novou smlouvu s bohatým newyorským klubem. Podle NY Post by jeho nový kontrakt mohl být postaven na velkých bonusech za dosažené výkony a výsledky týmu.

Jágr se po vyřazení Jezdců ve druhém kole Stanleyova poháru několikrát vyjádřil, že by v týmu rád pokračoval. "Nemám na výběr ze třiceti týmů. Ze všeho nejdřív si chci promluvit s Rangers, to je pro mě volba číslo jedna," uvedl Jágr. "Dali mi šanci každému ukázat, že můžu stále hrát hokej. Když jsem byl ve Washingtonu, tak o mně všichni z různých důvodů pochybovali," prohlásil nejproduktivnější Evropan v historii NHL.

Reklama