Hlavní obsah

Maskoti NHL baví fanoušky i bez hokeje

Praha

Pro mnohé hokejové příznivce jsou poslední dny bez jejich oblíbeného sportu těžké. Řada týmů ale na své fanoušky myslí a snaží se jim dny bez hokeje nějak zpříjemnit. Ať už streamováním záznamů starších zápasů, nebo zápasy virtuální ligy. Po práci se stýská i populárním maskotům jednotlivých týmů, kteří na svých twitterových účtech ukazují, že dokáží bavit fanoušky i mimo stadiony.

Foto: Instagram, Novinky

Maskot Philadelphie Gritty na archivním snímku.

Článek

Tak třeba maskot Philadelphie, ke kterému je často přirovnáván český útočník Jakub Voráček, Gritty. Ten ukázal, jak slavil svátek sv. Patrika. Převlékl se za irského skřítka leprikona a našel poklad na konci duhy. Kdo ovšem čekal hrnec plný zlaťáků, mýlil se. Na konci duhy stála pyramida z toaletních papírů, holt karanténa...

Maskot Washingtonu Slapshot se zase pochlubil se svou novou dovedností, kterou se při nudění se doma naučil. Z barové židličky se snaží trefit typickými americkými červenými kelímky do kelímků postavených od něj dál před kamerou. Nakonec se mu to povede a má z toho patřičnou radost. Vzhledem k počtu kelímků poházených po zemi se o to musel pokoušet hodně dlouho...

Jiní maskoti, včele s maskotem Ďáblů z Jersey, mezi sebou měří síly ve virtuálním prostoru. Hrají proti sobě hru NHL 19, která umožňuje hrát právě i za maskoty jednotlivých klubů. Zápasy mohou diváci vidět online na platformě Twitch.

Další maskoti zase podporují fanoušky, aby na sebe dávali v době řádění koronaviru pozor, pro děti si připravují soutěže o hokejové ceny. Zkrátka snaží se jim chvíle bez hokeje jakkoli zpříjemnit. Všichni ovšem doufají, že se liga bude moct zase rozběhnout a budou si moct užívat atmosféru přímo na stadionech.

Reklama

Související témata: