Hlavní obsah

Penguins chtějí hrát agresivněji, Hašek je připraven naskočit

PRAHA

Hokejisty Detroitu a Pittsburghu čeká v pondělí druhé utkání finále NHL. V boji o Stanley Cup vedou Rudá křídla 1:0 na zápasy poté, co si v prvním duelu poradila na svém ledě s Tučňáky 4:0. „Musím hrát více tvrdě do těla,“ řekl v pondělí serveru Globe and Mail útočník Penguins Jevgenij Malkin.

Článek

„Chce to vytvořit na obránce větší tlak,“ nabádá Malkin. „Hraji rád pod tlakem a příští utkání bude z mé strany lepší,“ přidal pro Globe and Mail třetí muž kanadského bodování Pittsburghu s devatenácti body (9+10). „První zápas jsem byl trochu nervózní,“ přiznal rodák z Magnitogorsku.

Úvodní finálové utkání ovládli jasně Red Wings v poměru 4:0 a ujali se vedení v sérii. Gólman Detroitu Chris Osgood udržel druhé čisté konto v letošním play-off a s devatenácti zákroky byl vyhlášen druhou hvězdou večera. Záda pětatřicetiletému Kanaďanovi kryje Dominik Hašek. „Pokud mě bude mužstvo potřebovat, pak jsem připraven,“ uvedl Hašek pro Pittsburgh Tribune Review.

„Je to pochopitelně zklamání sedět jen na střídačce,“ mrzelo českého brankáře. Třiačtyřicetiletý rodák z Pardubic pamatuje rovněž finálovou sérii proti Penguins v roce 1992 v dresu Chicaga.

Tehdy Tučňáci vedení Mario Lemieuxem a Jaromírem Jágrem získali Stanley Cup v poměru 4:0 na zápasy. „Když to zahlédnu v televizi na NHL Classics tak už se tomu jen zasměji,“ zavzpomínal Hašek. „Pittsburgh měl tehdy vážně úžasný tým a přejel nás ve čtyřech zápasech, ale tentokrát to vypadá na jiný scénář,“ přidal zlatý olympijský medailista z Nagana.

Reklama

Související témata: