Hlavní obsah

Franzén: Mám hrozně velkou hlavu, je těžké se do ní netrefit

DETROIT/PRAHA

S žádnými ohledy nemohl počítat útočník Detroitu Johan Franzén v druhém duelu finále Stanleyova poháru proti Pittsburghu. Švédský forvard, který je spolu se svým krajanem a spoluhráčem Henrikem Zetterbergem nejlepším střelcem play-off NHL, chyběl Red Wings v šesti posledních utkáních kvůli podezření na otřes mozku, v pondělí však znovu nezůstal ušetřen tvrdých střetů.

Článek

Pittsburgh po porážce v úvodním finálovém duelu nezvládl ani druhý zápas na ledě Detroitu a na začátku třetí třetiny prohrával 0:3. Frustraci Tučňáků z vývoje utkání dokumentoval atak dvaačtyřicetiletého veterána Garyho Robertse, který ve středním pásmu sestřelil Franzéna tak, že švédský forvard zůstal na několik okamžiků bezvládně ležet na ledě. „Já Garyho z ničeho neobviňuji. Pittsburgh chtěl se zápasem něco udělat, hráči přidali na agresivitě. Je na mně, abych se ochránil,“ uvedl po utkání Franzén smířlivě.

Při tvrdém ataku dostal další úder do hlavy, Robertsův výpad ale nechtěl hodnotit jako úmyslný s cílem zranit. „Mám hrozně velkou hlavu. Je těžké se do ní netrefit,“ dodal s úsměvem Franzén, na jehož návrat do sestavy doplatil český útočník Jiří Hudler. Toho kouč Mike Babcock přesunul ze druhé do čtvrté řady.

Na Franzénovi nebyl dvoutýdenní výpadek znát a jeho pomoc byla na ledě vidět. U prvního gólu clonil brankáři Marku-Andremu Fleurymu ve výhledu, u třetí branky si připsal asistenci.

"Cítil jsem se lépe, než jsem čekal. Jsem rád, že zase můžu hrát. Chybělo mi to," uvedl švédský hokejista. Před zápasem prý ale cítil nervozitu. "Obvykle si odpoledne na chvíli zdřímnu, ale v pondělí to nešlo. Hrál jsem své první finále, v těle kolovalo příliš mnoho adrenalinu," dodal.

Reklama

Související témata: