Hlavní obsah

Nabídka Dynama Jágrovi je prý hloupost, zájem Omsku však neustává

OMSK

Nejlepší český hokejista současnosti Jaromír Jágr stále neví, kde odehraje svou příští sezónu. Momentálně vyjednává o dalším pokračování kariéry v dresu New York Rangers, kde působil jako kapitán během posledního ročníku NHL. Zároveň je pořád ve hře i možné Jágrovo účinkování v Omsku, který stále přiživuje šance na jeho angažmá. Na čtvrtek navíc ruský klub svolal tiskovou konferenci.

Článek

Už před dvěma měsíci začal generální manažer klubu Avangard Omsk Anatolij Bardin vykládat o tom, že chce do svého klubu získat Jaromíra Jágra, který dres sibiřského klubu oblékal už během výluky v NHL v sezóně 2004-05. A teď by chtěl, aby 36letý český forvard byl nejzářivější hvězdou nově vzniklé Kontinentální ligy, kde budou kromě ruských klubů hrát i týmy z Lotyšska či Běloruska.

V posledních dnech navíc přišel zámořský list Globe and Mail s informací, že se Jágra snaží zlanařit i Dynamo Moskva, které mu údajně nabízí dvouletou smlouvu za 12 miliónů dolarů. V ruském deníku Sovětskij Sport však jakákoliv jednání s Jágrem či jeho agenty prezident Dynama Michail Gorovkov dementoval a celé události se směje i Bardin.

Tolik peněz mu nikdo nedá

"Vždyť je to hloupost, severoamerický tisk jen hledá kolem Jágra senzace. Už jsem dokonce slyšel, že Jaromírovi někdo nabídne ne dvanáct nebo dvacet, ale dokonce třicet miliónů dolarů! Taková blbost! Nikdo na světě mu takové peníze dát nemůže," cituje Bardina Sovětskij Sport.

Omsk se však k angažování Jágra nepřetržitě a veřejně hlásí. "Náš zájem byl, je, a bude. Jsem ve spojení s generálním manažerem Rangers i Jágrovými agenty," tvrdí Bardin. Konkrétní sumu, za kterou by chtěl českou hvězdu získat, však sdělit nechce. Možná prozradí víc už zítra, Omsk totiž na čtvrtek svolal tiskovou konferenci klubu.

Jágr se domů ze zámoří zřejmě nechystá dřív než se jednání o novém působišti někam pohnou, nicméně od 22. června je v Prostějově plánováno kondiční soustředění Jágr Teamu, kde se předpokládá kapitánova účast.

Reklama

Související témata: