Hlavní obsah

Obránce Vancouveru Bourdon zemřel při nehodě na motocyklu

VANCOUVER

Tým Vancouver Canucks přišel o hráče Luca Bourdona. Jednadvacetiletý bek zemřel při nehodě na motocyklu. Talentovaný zadák působil v nižších juniorských zámořských soutěžích, kde oblékal dres Moncton Wildcats, Cape Breton Screaming Eagles s Val d'Or Foreurs. Vancouverem byl draftován v roce 2005. Smutnou informaci přinesl zpravodajský server TSN.

Článek

"Jsme touto zprávou hluboce zasáhnuti a za organizaci Vancouver Canucks bych rád vyjádřil upřímnou soustrast Lucově rodině," uvedl generální manažer Kosatek Mike Gillis na oficiálních stránkách klubu.

Bourdon v letošní sezóně vsítil dva góly a připsal si sedm plusových bodů. Rodák z Shippaganu odehrál v ročníku 2007-08 sedmadvacet zápasů. Vancouverem byl draftován v roce 2005 z desátého místa. "Byl to vítěz a ohromně soutěživý hráč," řekl na adresu mladého obránce jeho agent Kent Hughes.

"Luc byl vyjímečně talentovaný hráč a velký příslib do budoucna," nechal se slyšet Gillis. "Měl obrovskou vášen do hry a byl velmi platným hokejistou a součástí týmu na ledě i mimo něj," přidal manažer Canucks. "Bude nám nesmírně chybět."

Kanadský zadák byl taktéž součástí juniorského národního výběru na šampionátu v roce 2006, kde mužstvo javorových listů získalo zlaté medaile. V následujícím byl opět v národním výběru Kanady, s nímž obhájil první místo.

Reklama

Související témata: