Hlavní obsah

Penguins vzhlíží ke svým elitním hráčům, Detroit spoléhá na zkušenosti

PRAHA/DETROIT/PITTSBURGH

Hokejisté Detroitu a Pittsburghu mohou před sobotním čtvrtým zápasem finálové série NHL na ledě Mellon arény nabírat síly. Tučňáci díky středeční domácí výhře 3:2 snížili stav na 1:2 a znovu nabrali potřebné sebevědomí. Red Wings však mají dostatek zkušeností a rádi by se po sobotě příblížili zisku Stanley Cupu. „To je život, ale máme stále dostatek sebevědomí,“ řekl kouč Křídel Mike Babcock.

Článek

„Když jsme vstupovali do finále, tak nikdo nevěřil, že bychom soupeře přehráli ve čtyřech zápasech,“ přiznal brankář Detroitu Chris Osgood pro The Canadien Press. „Očekávali jsme, že to bude velmi těžká série,“ přidal pětatřicetiletý brankář.

Penguins před třetím duelem prohrávali s Rudými křídly 2:0 na zápasy, ale díky středeční výhře 3:2 před domácím publikem Mellon aréně snížili stav. „Od někoho jsem slyšel, že poslední utkání bylo z naší strany perfektní,“ podotkl obránce Penguins Brooks Orpik. „Rozhodně jsme byli lepší, než v předešlých dvou duelech,“ dodal sedmadvacetiletý zadák.

K výhře Penguins v napínavém třetím duelu přispěl dvěma góly kapitán Sidney Crosby. „Odehrál jsem dobrý zápas,“ komentoval svůj výkon Crosby pro TheStar.com. „Není pochyb, že v takovýchto zápasech vzhlížíte k elitním hráčům,“ doplnil kouč Pittsburghu Michel Therrien. „A Sid odehrál skvělý zápas,“ pochválil trenér dvacetiletého forvarda.

„Když má každý dostatek sebevědomí a cítí se dobře, pak také hraje dobře a díky tomu jsme v této bitvě zvítězili,“ řekl pro USA Today k prvnímu vítězství ve finále forvard Penguins Adam Hall. „Je důležité dokázat se po prohře oklepat a vrátit se. To jsme již dokázali a máme s tím zkušenosti,“ připomněl kapitán Red Wings Nicklas Lidström první kolo proti Nashvillu, které svěřenci Mika Babcoka vyhráli 4:2 na zápasy.

Klíčovou postavou třetího finálového zápasu byl rovněž brankář Marc Andre Fleury, jenž zneškodnil 32 střel hostujících hráčů. „Každý hokejista si přeje být ve finále a zvednout nad hlavu Stanley Cup,“ řekl třiadvacetiletý brankář. „Toužíme si splnit sen,“ prozradil svůj hnací motor.

Reklama