Hlavní obsah

Bude Hašek pokračovat, nebo je tahle sezóna opravdu poslední?

Dominik Hašek byl v brance během zápasu NHL naposledy před měsícem a půl, od té doby chytá v play-off za Detroit Chris Osgood. Posledních patnáct zápasů plní třiačtyřicetiletý gólman, jenž se stal během kariéry hrající legendou, jen roli náhradníka. Pokud to tak i zůstane, byla by to i přes možný triumf ve Stanley Cupu, smutná tečka za slavnou kariérou. Pokud ovšem Hašek skončí.

Článek

Nikdo totiž neví, zda má český gólman v úmyslu odehrát v NHL ještě další sezónu, nebo se po možném zisku dalšího Stanley Cupu rozhodne svou kariéru už definitivně ukončit. "Nevím, co si myslí, ještě jsme spolu nemluvili. Chci počkat na konec sezóny a pak uvidíme," řekl listu Detroit News generální manažer Detroitu Ken Holland.

Osobně je ale přesvědčený, že by "Dominátor" klidně mohl ještě v NHL pokračovat. "Ve čtvrtek jej musel Jim Bedard (trenér brankářů týmu) vyhánět z ledu, jak se poctivě připravoval na to, že by mohl nastoupit. Pokud u něj stále je taková vášeň pro hokej, proč by nemohl hrát i dál?" tvrdí Holland. Samotný Hašek chce své úmysly sdělit rovněž až po konci ročníku NHL.

Skončil už před šesti lety

Konec kariéry ostatně už jednou ohlásil, když Detroitu v roce 2002 "opravdu" vychytal Stanley Cup. Po šesti letech ale stále i přes nezvykle vysoký věk chytá NHL a Detroitu byl během základní části letošní sezóny skutečně oporou. Společně s Osgoodem dokonce dostali William Jennigs Trophy pro brankářskou dvojici s nejnižším počtem inkasovaných branek.

Náhradníkem je od čtvrtého zápasu s Nashvillem

Hašek nezačal špatně ani v play-off, když vychytal týmu první dvě výhry nad Nashvillem. Jenže ve třetím utkání prvního kola pětkrát inkasoval a ve čtvrtém dostal dvě branky během minuty. Po dalším gólu jej ve druhé třetině vystřídal Osgood a od té doby už jej do brány nepustil.

"Celou sezónu hrál velmi dobře a byl hlavním důvodem, proč jsme proti Nashvillu vyhráli druhý zápas série. Jenže ve třetím a čtvrtém zápase nechytal tak, jak si představoval, nebo jak jsme očekávali my. A tak dal nakonec trenér Babcock přednost Osgoodovi," řekl Holland, jenž rozhodně nevylučuje, že by se Hašek ještě na konci sezóny mohl v brance Detroitu objevit.

Reklama

Související témata: