Hlavní obsah

Hudler vystřelil Detroitu výhru, Rudá křídla jsou blízko zisku Stanley Cupu

Hokejisté Detroitu mají na dosah zisk vysněného Stanley Cupu. Ve čtvrtém utkání finálové série dokázali zvítězit na ledě Pittsburghu 2:1, na zápasy tak vedou 3:1. Od převzetí poháru je tedy dělí jediná výhra. Výrazný podíl na vítězství ve čtvrtém duelu měl Jiří Hudler, který vstřelil vítězný gól Rudých křídel. Pátý zápas je na programu v noci na úterý.

Článek

Detroitu chyběl pro zdravotní problémy s pravou nohou člen elitní formace Tomas Holmström, v sestavě se tak objevil tvrďák Darren McCarty. Domácí začali utkání dobře, už ve třetí minutě se radovali z gólu. Přesilovou hru využil pohotovou střelou Marián Hossa.

Tentýž muž mohl o chvilku později zvýšit na rozdíl dvou branek, jeho pokus ale Osgood, který dostal v brance Rudých křídel znovu přednost před Dominikem Haškem, s vypětím všech sil vytlačil na tyč. A tak udeřilo na druhé straně. Na modré čáře napřáhl Nicklas Lidström a jeho střela skončila až za zády gólmana Fleuryho, který měl zakrytý výhled.

Vítězný gól obstaral Hudler

Stav 1:1 poté dlouho dobu odolával, více gólových šancí si však vypracovali Tučňáci. Z vedoucího gólu se přesto radovali hosté. Na začátku třetí třetiny Pittsburgh nepřesně rozehrál, puk se dostal až k Jiřímu Hudlerovi, který bekhendovou střelou zády k brance vsítil svůj premiérový gól ve finále.

Branka čtyřiadvacetiletého útočníka se posléze ukázala jako vítězná. Tučňáci totiž nedokázali využít ani téměř minutu a půl dlouhou přesilovku pět na tři. Na domácím ledě tak prohráli poprvé od 24. února, přerušena byla sérii sedmnácti domácích výher v řadě.

Pátý zápas, který již může rozhodnout o novém držiteli Stanley Cupu, je na programu z noci na úterý v Detroitu.

Pittsburgh Penguins - Detroit Red Wings 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Marián Hossa (Gončar, Crosby) - 8. Lidström (Rafalski, Dacjuk), 43. Hudler (Helm, Stuart). Rozhodčí: Joannette, Watson - Racicot, Morin. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. Zásahy brankářů: Fleury 30/28 - Osgood 23/22.  Diváci: 17 132. Hvězdy utkání: Lidström, Osgood (oba DET), Hossa (PIT).   Stav série: 1:3.
Pittsburgh: Fleury - Gončar, Orpik, Gill, Scuderi, Whitney, Sydor - Marián Hossa, Crosby, Dupuis - Sýkora, Malkin, Malone - Kennedy, J. Staal, Talbot - Roberts, Hall, J. Ruutu. Trenér: Michel Therrien.
Detroit: Osgood - Rafalski, Lidström, Kronwall, Stuart, Lilja, Lebda - Dacjuk, Zetterberg, Cleary - Franzén, Filppula, Samuelsson - Drake, Draper, Maltby - Hudler, Helm, McCarthy. Trenér: Mike Babcock.

Reklama

Související témata: