Hlavní obsah

Detroitu se nelíbila vyloučení v prodloužení pátého zápasu

DETROIT

V pátém utkání finále Stanleyova poháru dokázali hokejisté Detroitu vymazat dvoubrankový náskok Pittsburghu v základní hrací době a dokonce se dostali i do vedení. Soupeř sice stihl vyrovnat, ale v prodloužení měli hráči Red Wings opět řadu šancí a mohli definitivně rozhodnout o konci sezóny. Jenže v každé ze tří nastavených třetin museli bránit oslabení, a v tom posledním nakonec podlehli.

Článek

Při vedení 3:1 na zápasy mohl Detroit na vlastním ledě získat čtvrtý Stanley Cup za posledních jedenáct let. Ale za stavu 3:3 mužstvo v prodloužení srážela dvě vyloučení, nad kterými trenér Mike Babcock kroutil hlavou. Pokaždé šlo přitom o "faul" na brankáře Marca-Andre Fleuryho. V prvním nastavení byl vyloučen Zetterberg, ve druhém byl zase potrestán Dan Cleary.

"Dva naši kluci skončili v brance, to se prostě stává...," nešlo podle Babcocka o nic vážného."Něco podobného jsem v životě neviděl. Nevím, jak bych to měl komentovat... Zkuste mi poradit, co bych k tomu asi tak mohl říci?," opáčil trenér na otázky novinářů po zápase. "Myslím si, že v obou případech se hráči zkoušeli brankáři vyhnout," zastával se spoluhráčů kapitán Detroitu Nicklas Lidström.

Osgood: V takové fázi zápasu by se pískat nemuselo

Svůj názor vyslovil ze svého pohledu i brankář Red Wings Chris Osgood. "Když jedete na branku a jste sražen, tak v té rychlosti máte dost malou šanci zastavit. A když pak skončíte v brance, nemyslím si, že by mělo jít o vyloučení. Zvláště v takové fázi zápasu," divil se. "V základní části se tohle stávalo několikrát a nikdy jsme s tím problémy neměli," dodal Osgood.

Detroit sice obě oslabení přežil, ale po vyloučení Jiřího Hudlera ve třetím prodloužení už Petr Sýkora střílel přesně a Pittsburgh snížil v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy na 2:3. "Někdy zkrátka sudí zapískají faul nám, jindy zase soupeři. S tím nemůžeme moc dělat, musíme prostě hrát dál a nerozptylovat se," zůstává v klidu Lidström.

Reklama

Související témata: