Hlavní obsah

Snad nás to naučí vyhrávat, doufají Crosby i Lemieux

PITTSBURGH

Po posledním zápase sezóny seděl na svém místě v šatně Pittsburghu a v jeho očích se leskly slzy, marně by v něm někdo hledal nového spasitele NHL. Sidney Crosby právě ztěžka vstřebával porážku v šestém zápase finále Stanley Cupu, která rozhodla o triumfu soupeře z Detroitu. Být poraženým jen kousek od "hokejového grálu", to byla pro 20letého mladíka ve hvězdně nastartované kariéře nová zkušenost.

Článek

"S porážkou ve finále Stanley Cupu jsem dosud neměl zkušenost. A není to zrovna pocit, který bych chtěl ještě někdy zažít," vyprávěl tiše po zápase Crosby. Prohra s Detroitem mu trochu připomněla tři roky starou událost, kdy táhl Rimouski za triumfem v Memorial Cupu, ale jeho tým nakonec podlehl Londonu.

"Tohle je ale o dost horší," tvrdil Crosby. "Nikdo nemá rád porážky. Přijeli jsme sem vyhrát. Ale teď si odsud nevezeme nic," soukal ze sebe hráč, jenž v play-off nasbíral 27 kanadských bodů stejně jako Henrik Zetterberg z Detroitu. Jenže zatímco švédský útočník se Stanley Cupem i Conn Smythe Trophy křepčil po ledě Mellon Areny, superstar místního týmu jen zdrceně seděla v šatně.

Lemieux: Dokázali jsme ujít dlouhou cestu 

Předchůdce Crosbyho a nyní vlastník Pittsburgh Penguins Mario Lemieux se snažil ve ztichlém prostoru projevit hráčům podporu. "Pokaždé, když jste Stanley Cupu tak blízko, tak je porážka obrovským zklamáním. Doufejme, že to naše mladé kluky naučí, jak vyhrávat. A snad budeme příště ještě lepší. Už teď jsme dokázali za krátkou dobu ujít dlouhou cestu," děkoval bývalý legendární hráč svěřencům.

Slova uznání pronesl směrem k soupeři i trenér vítězů z Detroitu Mike Babcock. Myslím, že je čeká skvělá budoucnost. Mario a jeho tým udrželi tým v Pittsburghu, mají tu spoustu dobrých mladých hráčů, navíc staví novou halu. To je přece fantastické," vždyť ještě nedávno se pro ně věci nevyvíjely moc dobře," připomněl dva roky staré zprávy, kdy Pittsburghu hrozilo stěhování.

Reklama

Související témata: