Hlavní obsah

Hašek sledoval triumf z lavičky a zvažuje další budoucnost

PITTSBURGH

Podruhé v kariéře zažil český brankář Dominik Hašek vítězné oslavy ze zisku Stanley Cupu. V roce 2002 vychytal Detroitu vítězství přímo na ledě, tentokrát sledoval zápas jen z lavičky jako náhradník Chrise Osgooda. Už po první výhře před šesti lety Hašek oznámil konec kariéry, na kterou však později znovu navázal. Tentokrát si chce před avizovaným koncem vzít ještě pár dní na rozmyšlenou.

Článek

"Rozhodnu se během jednoho nebo dvou týdnů. Stanley Cup už na tom nic nemění," vykládal Hašek po posledním zápase, kdy se zapojil do oslav a vychutnával si na ledě Pittsburghu pocity z poháru nad hlavou. "Když jsem s Detroitem podepisoval smlouvu, byl to můj hlavní cíl. Ne jen zase hrát hokej, ale vyhrát pohár. Takže jsem velmi nadšený," tvrdil 43letý gólman.

Zatímco v základní části byl Hašek jasnou oporou týmu, v play-off musel od čtvrtého zápasu prvního kola přepustit místo Osgoodovi a ten jej až do konce do branky nepustil. "Samozřejmě, že jsem si přál být součástí týmu na ledě a ne jen na lavičce, to je trochu zklamání. Tentokrát to bylo trochu jiné, ale i tak se mi povedlo splnit důvod, proč jsem se vrátil a jsem velmi šťastný," radoval se.

V případě pokračování v Detroitu by se zřejmě musel spokojit se smlouvou pouze na jeden milión dolarů, zatímco v letošní sezóně bral dvojnásobek. "Pokud mi Dom řekne, že má i nadále motivaci a chce se vrátit, mám zájem začít jednat. Nebudu ho přemlouvat. Ale když přijde do mé kanceláře a řekne, že je u něj pořád dost zápalu a energie, pak nás čeká dlouhý pohovor," řekl generální manažer Detroitu Ken Holland.

Reklama

Související témata: