Hlavní obsah

Rangers chtějí Jágra ve vítězném týmu, jeho agenti čekají na nabídku

NEW YORK/PRAHA

Kapitánovi New Yorku Rangers Jaromíru Jágrovi vyprší 1. července smlouva a pokud český hokejista nepodepíše novou, stane se v NHL volným hráčem. Do svého kádru by ho rádo získalo vedení ruského mužstva Avangard Omsk, generální manažer Rangers Glen Sather by se však chtěl s kladenským rodákem dohodnout na dalším působení u manhattanského klubu.

Článek

„Abychom vytvořili vítězný tým, pak Jágra musíme mít v sestavě,“ prohlásil pro deník Daily News generální manažer Rangers Glen Sather, jenž by také rád prodloužil kontrakt s Seanem Averym. „Když hráč někde opravdu chce hrát, má rád lidi okolo, vedení a organizaci i město, pak si myslím, že jsou to důležité faktory, které mohou při rozhodování hrát důležitou roli,“ doufá v podpisy obou hráčů Sather.

Jágr byl v letošním play-off neproduktivnějším hráčem Jezdců. Český útočník nasbíral v deseti duelech patnáct kanadských bodů za pět branek a deset asistencí. Rangers vypadli ve druhém kole s pozdějším smutným finalistou Pittsburghem Penguins. V základní části pomohlo pětatřicetileté právo křídlo svému týmu 71 body (25+46).

Setkání s agenty již proběhla

Podle Daily News se Sather s agenty Jágra i Averyho několikrát sešel, náznak zda přímá jednání již začaly však čtyřiašedesátiletý funkcionář nedal. Naopak manažer Omsku Anatoli Bardin již s Jágrem jednal, ale spekuluacím, že by nabídl českému forvardovi kolem 7 miliónů dolarů se vysmál. Situaci komplikuje také skutečnost, že Jágrovi agenti Pat Brisson a J. P. Barry nereprezentují zájmy kladenského rodáka v Evropě a detaily ohledně možných nabídek ruského celku nevědí. „Čekáme na Glena (Sathera), až předloží nabídku,“ nechal se slyšet Barry.

Podle kolektivní smlouvy NHL a informací newyorského tisku by Rangers mohli s Jágrem v případě jeho zájmu podepsat smlouvu podobnou té z minulé sezóny. V právě skončeném ročníku zámořské soutěže byl plat českého forvarda 8,36 miliónů dolarů, z nichž 4,9 miliónů platil jeho bývalý zaměstnavatel Washington Capitals.

Avery by stál funkcionáře Rangers podstatně méně. Sather se však nedávno nechal slyšet, že nechce ustoupit z nabídky kolem 2,75 miliónů za rok. Osmadvacetiletý útočník by ovšem rád viděl na svém účtu roční nárůst 3,5 miliónů dolarů. Rodák z kanadského North Yorku ve vyřazovacích bojích přispěl sedmi body (4+3), v základní části získal 33 bodů (15+18).

Reklama