Hlavní obsah

Hokejisty Toronta povede v zámořské NHL trenér Wilson

TORONTO

Zkušený kouč Ron Wilson se stane v zámořské NHL nástupcem před měsícem propuštěného Paula Maurice na trenérské lavičce hokejistů Toronta. Třiapadesátiletý Wilson se podle zpráv zámořských médií přes víkend dohodl s prozatímním generálním manažerem Cliffem Fletcherem na čtyřleté spolupráci, za což by si měl údajně vysloužit plat okolo 6,5 miliónu dolarů.

Článek

Kanadský rodák, který před 41 lety odešel do USA, působí v pozici prvního kouče od sezóny 1993/94, kdy trénoval Anaheim. Po čtyřech sezónách následovalo pětileté období ve Washingtonu, kde vedl i Jaromíra Jágra, a naposledy působil také pět sezón na lavičce San Jose, odkud byl propuštěn po třetím kolapsu týmu již ve druhém kole play-off po sobě. Za 1091 odkoučovaných duelů má Wilson bilanci 518 vítězství, 127 remíz a 446 porážek.

Největšími úspěchy kanadského trenéra jsou vítězství ve Světovém poháru 1996, kde vedl tým Spojených států amerických. Výběr USA pak Wilson připravoval i na olympijských hrách 1998 v Naganu. Ve své první sezóně ve Washingtonu dovedl tým až do finále Stanleyova poháru, kde Capitals nestačili na Detroit.

Reklama

Související témata: