Hlavní obsah

Naděje draftu NHL: obránce Luke Schenn

Tomáš HoráčekSport.cz

Na blížícím se hokejovém draftu NHL patří podle Centrálního skautingu mezi pět nejlepších hráčů ze zámoří obránce Luke Schenn. Devatenáctiletý zadák týmu Kelowna Rockets nasbíral v letošní sezóně WHL (Western Hockey League) osmadvacet bodů a pomohl juniorské reprezentaci Kanady k zisku zlatých medailí.

Článek

„Není nijak nápadný, ale když je potřeba, tak dokáže pořádně přitvrdit, není to žádná roztleskávačka,“ řekl pro týdeník The Hockey News na Schennovu adresu generální manažer Rockets Bruce Hamilton. „Luke je naším hlavním defenzivním článkem a nejsilovějším obráncem,“ pochválil na oficiálních stránkách Raket rodáka ze Saskatoonu hlavní trenér Ryan Huska.

Schenn je často přirovnáván k dalšímu odchovanci Kelowny obránci Shea Weberovi, jenž je v současnosti pevným článkem defenzivy Nashvillu v NHL. S dvaadvacetiletým bekem Predators rovněž nechalo vedení Rockets Schenna záměrně bydlet a byl mu nablízku i při hokeji. „Bylo pro nás důležité, že odkoukal způsob, jak Weber hraje, protože přesně to jsme si od toho slibovali,“ uvedl Hamilton.

Na počítači válí za Pittsburgh

„Vzal si mně na starost a při Memorial Cupu jsem se toho spoustu naučil,“ pochvaloval si Schenn působení v bojích o neprestižnější juniorskou zámořskou trofej. „Strašně mi to pomohlo. Ne že bych byl jako Weber, ale bylo zajímavé sledovat hráče jako on,“ pochvaloval si spolupráci. „Dokázal spoustu úžasných věcí a je skvělým hráčem NHL. Je to paráda, že si můžete s takovým klukem promluvit,“ dodal.

V juniorském národním týmu měl Schenn podle svých slov spíše defenzivní úlohu. "V kádru bylo mnohem více ofenzivních beků, ale já spíše na góly nahrávám," prozradil své klady autor čtyř bodů v letošním play-off WHL. V NHL by rád hrál za Pittsburgh Penguins, s nimiž bojuje v počítačové hře. "Trávím tím spoustu nocí," řekl pro NHL.com.

O jeho snu se rozhodne letos mezi 20. a 21. červnem. Zda nová kapitola jeho hokejové kariéry začne v dresu Pittsburghu se dozví talentovaný mladík v Ottawě, kde bude draft probíhat. "Je nesmírně vzrušující dostat takovou šanci. Bylo by báječné, splnit si sen," tvrdí Schenn.

SERIÁL O DRAFTU NHL 2008 NA SPORT.CZ
ČEŠILetos Češi asi moc vysoko nezazáří
L. SCHENNNa počítači válí za Pittsburgh
M. BODKERV NHL se mu nejvíc líbí Gáborík
A. PIETRANGELOHokej ho ze začátku vůbec nebavil
Z. BOGOSIANChtěl by být jako ´válečník´ Chelios
N. FILATOVNa juniorském MS pomohl vyřadit Čechy
Připravujeme v dalších dnech:
ÚTERÝ:Drew Doughty
STŘEDA:Steven Stamkos
ČTVRTEK:Vše o víkendovém draftu

Reklama