Hlavní obsah

Švédský obránce Norström ukončil po 14 sezónách v NHL kariéru

DALLAS

Švédský hokejový obránce Mattias Norström se v 36 letech rozhodl ukončit kariéru. V NHL hrál čtrnáct sezón, naposledy hájil barvy Dallasu.

Článek

"Dallas mě chtěl nadále udržet, ale už je po všem," řekl švédskému deníku Aftonbladet Norström, jež působil také v New York Rangers a Los Angeles. "Před deseti lety jsem si slíbil, že bych měl odejít ve chvíli, kdy budu mít stále ještě silnou pozici v týmu. Je konec, můj poslední zápas byl ten proti Detroitu," připomněl vyřazení Dallasu v play-off.

Norströmovo rozhodnutí ovlivnily nejspíš i zdravotní problémy, které měl v minulých letech. Stars získali zajímavou rezervu pod platovým stropem, neboť plat švédské opory v poslední sezoně činil 4,25 miliónu dolarů.

Norström má za sebou v NHL 903 utkání v základní části, ve kterých zaznamenal 165 bodů za 18 branek a 147 asistencí. V play off přidal v 56 duelech sedm bodů díky dvěma gólům a pěti finálním nahrávkám. Stanleyův pohár sice nezískal, ale je mistrem světa z roku 1998. Zúčastnil se také olympijských her 1998 a 2002. O švédský triumf na hrách v Turíně ho připravilo zranění.

Reklama