Hlavní obsah

Útočník Vrbata se zřejmě stane volným hráčem

Český hokejový útočník Radim Vrbata si podle všeho poprvé v kariéře vyzkouší, jaké je to být nechráněným volným hráčem a rozhodovat o své budoucnosti v NHL. Jeho agent Richard Evans se nedohodl s vedením Phoenixu na podmínkách nové smlouvy, a tak Vrbata bude moci od července bez omezení jednat i s dalšími zájemci o jeho služby.

Článek

"Od konce sezóny jsme s jeho agentem měli několik jednání, ale stále máme rozdílné představy o podmínkách smlouvy. Momentálně to vypadá, že Radim vyzkouší trh s volnými hráči," řekl generální manažer Don Maloney deníku Arizona Republic. Coyotes podle něj mají o českého křídelního útočníka stále zájem. "Chceme dál s Richardem (Evansem) jednat o Radimově smlouvě," uvedl Maloney.

Seniorský i juniorský mistr světa byl v uplynulé sezoně druhým nejlepším střelcem Phoenixu, když v základní části nastřílel 27 branek, ke kterým přidal 29 asistencí. Jeho dosavadní plat činil pouze 1,225 miliónu dolarů. Své kvality prokázal Vrbata i na letošním světovém šampionátu, kde dal pět branek. I rodák z Mladé Boleslavi, který v pátek oslaví sedmadvacáté narozeniny, v minulosti několikrát uvedl, že jeho prioritou je pokračovat ve Phoenixu.

Reklama