Hlavní obsah

Naděje draftu NHL: obránce Zach Bogosian

Tomáš HoráčekSport.cz

Nadvládu obránců v pořadí první pětky hráčů pro draft NHL podle Centrální skautingové organizace (CSS) potvrzuje Američan Zach Bogosian. Osmnáctiletý bek Peterborough Petes z nižší OHL je podle skautů všestranným zadákem a má všechny předpoklady stát se skvělým hokejistou. „Je takovým balíčkem ´vše v jednom´,“ vysloužil si Bogosian poklonu od jednoho ze skautů.

Článek

„Je dobře stavěný a dokáže hrát skvěle do útoku, vše nasvědčuje tomu, že jednou z něj vyroste výborný hráč,“ přidal na Bogosianovu adresu další skaut pro magazín The Hockey News. „Je velmi silový hráč, ale dokáže skloubit svou postavu s výborným bruslením,“ tvrdí šéf skautingové organizace E.J. McGuire pro NHL.com.

Bogosian nasbíral  v minulé sezóně v OHL úctyhodných šedesát kanadských bodů za jedenáct branek a padesát asistencí. Vyniká velmi dobrým přehledem ve hře a dokáže rozdávat přesné pasy i v těžkých situacích. „Velmi tvrdý bek, který zbytečně neztrácí puky a je velmi soutěživý, což ho odlišuje od jiných hráčů,“ pochválil svého svěřence hlavní trenér Vince Malette.

Chtěl by být jako ´válečník´ Chelios

„Moje klady jsou síla a bruslení. Defenzíva mne baví, ale nebráním se rovněž ofenzivnímu pojetí hry,“ charakterizoval se Bogosian, jehož vzorem je obránce Detroitu Chris Chelios. „Je to válečník, který se nikdy nevzdává a pro výhru udělá maximum,“ uvedl rodák z Masseny ze státu New York. „Stejně jako já,“ dodal.

SERIÁL O DRAFTU NHL 2008 NA SPORT.CZ
ČEŠILetos Češi asi moc vysoko nezazáří
L. SCHENNNa počítači válí za Pittsburgh
M. BODKERV NHL se mu nejvíc líbí Gáborík
A. PIETRANGELOHokej ho ze začátku vůbec nebavil
Z. BOGOSIANChtěl by být jako ´válečník´ Chelios
N. FILATOVNa juniorském MS pomohl vyřadit Čechy
Připravujeme v dalších dnech:
ÚTERÝ:Drew Doughty
STŘEDA:Steven Stamkos
ČTVRTEK:Vše o víkendovém draftu

V mládí se téměř 190 cm vysoký zadák setkal se Scottem Stevensem, bývalým obráncem New Jersey Devils. „Bylo to v roce 2000, kdy Ďáblové vyhráli Stanley Cup,“ objasnil. „Měl jsem tu možnost strávit s ním pět dní a vidět jak zvedá nad hlavu tu trofej,“ vypráví. „Skvělá zkušenost.“

Který klub sáhne po talentovaném mladíkovi se Bogosian dozví během 20. až 21. června v Ottawě, kde bude draft NHL probíhat. „Nerad prohrávám, nesnáším porážky,“ přiznal osmnáctiletý Američan. „Chci dokázat, že mohu hrát proti těm nejlepším hráčům,“ hlásí sebevědomě.

Reklama