Hlavní obsah

Malkin chce v Pittsburghu zůstat a nejde mu o přehnané peníze

PITTSBURGH

Ruský hokejový útočník Jevgenij Malkin má v plánu zůstat ještě několik let v Pittsburghu. Malkin má sice ještě rok platný nováčkovský kontrakt, ale po vydařené sezóně, ve které skončil druhý v kanadském bodování a byl nominován na Hart Trophy, s ním bude klub jednat o prodloužení a výrazném vylepšení smlouvy. Malkin se už nechal slyšet, že nebude problém se s ním dohodnout.

Článek

"V Pittsburghu jsem si to zamiloval, se mnou nebude problém se dohodnout. Líbilo by se mi tu zůstat ještě pět nebo šest let," řekl jednadvacetiletý Malkin listu Pittsburgh Tribune-Review. Zároveň poznamenal, že mu nejde o to mít podobnou smlouvu jako krajan Alexander Ovečkin, který nedávno uzavřel třináctiletou smlouvu s Washingtonem za 124 miliónů dolarů.

A také se nechal slyšet, že ani nepotřebuje tak vysoký kontrakt, jaký podepsal jeho hvězdný spoluhráč Sidney Crosby (43,5 miliónu dolarů za pět let). Je si totiž dobře vědom, že vysoká smlouva by znamenala problémy s udržením úspěšné sestavy týmu, který ukončil poslední sezónu až ve finále Stanley Cupu.

Malkin měl v play-off bilanci 22 bodů ve dvaceti zápasech, ale v šesti zápasech finále s Detroitem vstřelil jen jednu branku. Už v předchozí sérii s Philadelphií jej trápily zdravotní potíže, což ovlivnilo jeho následné výkony.

"Nešlo o zranění jako takové, spíš jsem měl vysoké teploty a na finále jsem nebyl úplně fit. Najednou jsem ztratil lehkost. Na konci série už jsem se sice cítil dobře, ale už bylo pozdě," mrzelo Malkina, jenž byl ve čtvrtek vybrán do prvního All-star týmu posledního ročníku NHL.

Reklama

Související témata: