Hlavní obsah

Ovečkin převzal klíč od Washingtonu, chybí mu jen Stanley Cup

WASHINGTON

Hokejový úočník Capitals Alexandr Ovečkin převzal symbolický klíč od hlavního města USA Washingtonu. Na setkání s vedením města, klubu a fanoušky rozdával čerstvý vítěz čtyř individuálních trofejí v NHL úsměvy a hýřil vtipem. „Je velký den, mám klíče od města a jsem jeho guvernérem,“ prohlásil s úsměvem ruský mladík, jenž zaznamenal v letošní sezóně 112 kanadských bodů.

Článek

Jako kapitán Capitals ruský forvard na týmový úspěch však čeká. V play-off nestačil Washington v prvním kole na Philadelphii 3:4 na zápasy. „Kdo řekl, že Washington není hokejové město?“ ptal se na setkání vlastník klubu Ted Leonsis. “V lize jsme získali mnoho respektu díky Alexovi a Bruceovi,” nezapomněl Leonsis pochválit také trenéra Bruce Boudreaua, jenž obdržel cenu Jacka Adamse pro nejlepšího trenéra uplynulého ročníku.

“Naše mužstvo zraje a očekávání jsou velká, chceme vyměnit individuální výhry za Stanley Cup,” přeje si Leonsis, jenž se v lednu 2008 s Ovečkinem dohodl na novém lukrativním třináctiletém kontraktu. Smlouva s autorem 65 gólů a 45 asistencí z letošní sezóny vstoupila do historie jak délkou tak i výdělkem, Ovečkin si přijde na 124 miliónů amerických dolarů.

Reklama

Související témata: