Hlavní obsah

Chelios bude zřejmě hrát za Detroit i v příští sezóně

DETROIT

Šestačtyřicetiletý hokejový obránce Chris Chelios je podle všeho blízko k prodloužení své aktivní kariéry o další rok. V minulém týdnu řekl rozhlasové stanici WDFN 1130, že je v podstatě dohodnutý s Detroitem na podmínkách nové smlouvy, podle níž by měl pobírat přibližně stejně jako v uplynulé sezóně NHL, tedy okolo 850 tisíc dolarů.

Článek

Jak však v pondělí uvedl generální manažer Ken Holland pro deník Detroit News, potřebuje si ještě s Cheliosem promluvit o jeho úloze v týmu, aby se ujistil, zda je zkušený veterán připravený přijmout případně i roli sedmého nebo až osmého obránce Red Wings. "Jsem nakloněný tomu mít tu ´Cheliho´ zase zpátky, ale v příštím týdnu či dvou si potřebujeme opravdu velmi otevřeně promluvit, kam budeme směřovat," uvedl Holland.

Vítěz Stanleyova poháru se totiž v případě prodloužení smluv s nechráněnými volnými hráči Cheliosem, Bradem Stuartem a Andreasem Liljou může dostat do situace, kdy bude mít k dispozici až deset zadáků připravených na NHL. Svou kvalitu totiž ukázali i mladí beci Kyle Quincey a Jonathan Ericsson.

"On je však Chris Chelios a našemu týmu dodává rozhodně něco navíc. Krátce jsme o tom mluvili minulý týden a dobře zapadá do našeho rozpočtu. Jen chci vědět, co si o všem myslí," dodal Holland.

Peníze pro mě nejsou problémem

Chelios podstoupil ve čtvrtek artroskopickou operaci, ale očekává se, že již koncem měsíce začne s tréninkem. Sám při vystoupení v rádiu připustil, že bude ochotný akceptovat jakoukoliv úlohu v týmu.

"Jsem velmi spokojený se svou rolí a s tím, jak se věci vyvíjejí. Zvláště poté, co jsme prožili za rok a jak ho celý zakončili," připomněl Chelios úspěšné tažení týmu vyřazovacími boji, korunované ziskem Stanley Cupu.

Rodák z Chicaga se také netajil tím, jak blízce spjatý je s organizací Rudých křídel. "Jsme na stejné vlně. S Kennym jsme si rozuměli a nyní je to jen otázka podpisu smlouvy. Peníze pro mě nebyly nikdy žádným problémem, především pak v průběhu několika posledních let. Lze říct, že budu i příští rok hráčem Detroitu a nemohu z toho být šťastnější," pochvaloval si Chelios, jenž se 8. ledna stal druhým nejstarším hráčem po Gordiem Howeovi, který kdy odehrál zápas NHL.

Reklama

Související témata: