Hlavní obsah

Kundrátka pozice před draftem překvapila, testy byly terorem

TŘINEC/PRAHA

Draft nadějných mladých hokejistů do nejprestižnější ligy světa NHL je téměř za dveřmi. Největší českou nadějí je třinecký obránce Tomáš Kundrátek, jenž v úterý nabral směr Ottawa, kde bude draft probíhat. "Nemám vysněný tým, ale chtěl bych se objevit tam, kde bych dostal co největší prostor na ledě,“ uvedl Kundrátek ohledně svého možného angažmá v zámoří.

Článek

Kundrátek je podle žebříčku Centrálního skautingu na 12. pozici hráčů vhodných pro draft. „Určitě mám radost, moc mě to překvapilo a vůbec jsem to nečekal. Zároveň jsem v draftu  nejvýše postaveným českým hokejistou,“ těšilo osmnáctiletého zadáka, jenž nastupoval také za juniorskou reprezentaci, v rozhovoru pro oficiální klubové stránky.

Během letní přípravy s Třincem musel nadějný zadák odletět do Toronta, kde absolvoval testy před blížícím se draftem. „Přibližně jsem věděl, co se tam bude dělat, protože mi něco o tom říkali kluci v šatně, kteří tam byli, ale že to bude až tak těžké jsem nečekal,“ překvapilo Kundrátka. „Největší teror byla kola, na kterých se jelo až do totálního vyčerpání. Byl to fakt děs a jsem rád, že to mám za sebou,“ ulevilo se mu.

Zájem měli například Rangers či Tampa

„Zájem měli představitelé Chicaga, San Jose, St. Louis, Rangers, Tampy Bay a možná jsem ještě na někoho zapomněl,“ přiblížil pohovory se zástupci klubů, zajímající se o jeho umění. „Spokojenost by ve mně vládla v případě, že bych byl draftovaný. Jestli to bude v prvním kole nebo v dalších, uvidíme,“ dodal Kundrátek.

Kundrátek začínal s velkým hokejem v Třinci, kam přišel před třemi roky jako dorostenec z Přerova. V sezóně 2006/07 už stihl odehrál 22 zápasů za extraligové áčko mužů, následující ročník nastoupil v barvách Ocelářů ke čtrnácti duelům a střídavě hrál za třinecké juniory. Pravidelný účastník reprezentačních výběrů do sedmnácti a osmnácti let si na přelomu rok zahrál na domácím juniorském MS a čtyřikrát už dokonce dostal pozvánku do národního týmu dospělých.

SERIÁL O DRAFTU NHL 2008 NA SPORT.CZ
ČEŠILetos Češi asi moc vysoko nezazáří
L. SCHENNNa počítači válí za Pittsburgh
M. BODKERV NHL se mu nejvíc líbí Gáborík
A. PIETRANGELOHokej ho ze začátku vůbec nebavil
Z. BOGOSIANChtěl by být jako ´válečník´ Chelios
N. FILATOVNa juniorském MS pomohl vyřadit Čechy
D. DOUGHTYVzorem obránce byl Wayne Gretzky
T. KUNDRÁTEKTesty v zámoří byly terorem
Připravujeme v dalších dnech:
STŘEDA:Steven Stamkos
ČTVRTEK:Vše o víkendovém draftu

Reklama

Související témata: