Hlavní obsah

Holík neočekává, že bude v Atlantě působit i příští sezónu

ATLANTA/PRAHA

Američan s českým pasem Bobby Holík již s největší pravděpodobností nebude od příští sezóny hrát hokej v NHL za mužstvo Atlanty. Prvního července jihlavskému rodákovi vyprší s Thrashers smlouva a vedení klubu s Holíkem zatím nejednalo. „Už jsem rezignoval, že bych mohl být součástí organizace v Atlantě,“ nechal se slyšet sedmatřicetiletý hokejista pro Atlanta Journal-Constitution.

Článek

Holík v sezóně 2007/08 nosil v dresu Atlanty kapitánské „céčko“ a nastoupil ke všem 82 zápasům základní části. Do svých statistik si připsal čtyřiatřicet bodů za 15 branek a 19 asistencí, za což mu v týmovém hodnocení patřila osmá příčka. V celku z jihu Spojených států působí Holík již třetím rokem a na začátku července mu vyprší smlouva. „Necítím absolutně žádnou snahu, že bych mohl být v Atlantě součástí organizace,“ uvedl Holík pro Atlanta Journal Constitution.

„Ani mne to příliš nemrzí, ale je mi líto mladých hráčů, kteří budou mít během tří let znovu jiného kapitána,“ řekl Holík, jenž v NHL prošel kluby Hartford Whalers, New Jersey Devils, a New York Rangers. Nevíce let hájil barvy Ďáblů. Po dobu deseti sezón si na své konto v dresu Devils připsal 424 kanadských bodů.

Největších týmových úspěchů se také dočkal v barvách New Jersey, když v letech 1995 a 2000 vyhrál s týmem Stanleyův pohár. V letošní sezóně se Atlanta nejen nedostala do play-off, ale skončila jako třetí nejhorší celek základní části s 76 body.

Za moře odešel Holík v ročníku 1989/90, když mu bylo osmnáct let. Od té doby uplynulo dlouhých sedmnáct sezón. „Musím koukat stále dopředu,“ rozmýšlí Holík své další kroky. Od 1. července se stane volným hráčem a bude čekat, až přijde nabídka. „Nezavírám si žádné dveře, mám na výběr,“ řekl Holík, který si v minulém ročníku přišel na 4,25 miliónu amerických dolarů. „Začínám sledovat dění na trhu s volnými hráči,“ dodal.

Reklama

Související témata: