Hlavní obsah

Veterán Niedermayer se rozmýšlí, zda bude v Anaheimu pokračovat

ANAHEIM/PRAHA

Hokejový obránce Scott Niedermayer, jenž v minulé sezóně oblékal dres Anaheimu, se rozhoduje, zda bude pokračovat ve své bohaté kariéře v NHL. Čtyřiatřicetiletého zadáka, který v sezóně 2006/07 získal s Kačery Stanley Cup, by vedení rádo vidělo na soupisce i pro příští sezónu. „Všechna jednání se točí nyní okolo Scotta,“ uvedl víceprezident Ducks Bob Murray.

Článek

Ve stejné situaci bylo vedení vítěze z předcházející sezóny i na začátku ročníku 2007/08. Zkušený bek se nejprve rozhodl, že s aktivním hokejem skončí, dva měsíce po začátku základní části však rozhodnutí změnil. „Musíme to vědět do začátku ligy, protože nechceme být ve stejné pozici jako loni,“ prohlásil Murray. „Nechceme, aby to dopadlo stejně, protože to poté nefungovalo,“ přidal.

„Potřebujeme ho zpět, ale musíme respektovat, zda se cítí na to ještě hrát hokej,“ řekl Murray na adresu držitele Norrisovy trofeje pro nejlepšího obránce z roku 2004. Niedermayer nasbíral v sezóně 2007/08 pětadvacet kanadských bodů za osm branek a sedmnáct přihrávek. Anaheim však jako obhájce titulu vypadl již v prvním kole play-off s Dallasem v poměru 4:2 na zápasy.

Agent Kevin Epp podle Espn informoval vedení Ducks, že jeho klient se chystá promluvit o své blízké budoucnosti na pátečním draftu NHL v Torontu. Uvedl rovněž, že Niedermayer vedl jednání s generálním manažer klubu Brianem Burkem od vyřazení Ducks z letošního play-off.

Reklama

Související témata: