Hlavní obsah

Rangers prý Jágrovi a spol. před 1. červencem smlouvu nenabídnou

OTTAWA

Generální manažer New Yorku Rangers Glen Sather podle informací deníku The Post nemá v úmyslu nabídnout svým pěti nedávným oporám včetně kapitána Jaromíra Jágra kontrakt do 1. července, kdy se stanou nechráněnými volnými hráči. V této skupině jsou i další Češi Martin Straka a Michal Rozsíval a Kanaďané Brendan Shanahan a Sean Avery. Deníku to prý prozradili nejmenovaní agenti zastupující více než jednoho hráče z této pětice.

Článek

Pokud se to splní, Rangers vstoupí na trh volných hráčů hned bez pěti opor prvních dvou formací z uplynulého ročníku. Vloni "ulovili" Jezdci na trhu volných hráčů útočníky Scotta Gomeze a Chrise Druryho, letos asi budou muset být také aktivní.

Jágr od konce sezóny marně čeká na kontakt od vedení Rangers. K žádným jednáním nedošlo, přestože nejproduktivnější Evropan v historii zámořské soutěže deklaroval, že by chtěl za Rangers i nadále hrát.

Šestatřicetiletého Jágra láká do Ruska Omsk, kde už česká hvězda působila v druhé polovině sezóny 2004/05 při výluce v NHL a tamní prostředí si oblíbila. Generální manažer Avangardu Anatolij Badrin v současné době pobývá v České republice a od začátku července, tedy po skončení Jágrovy smlouvy, bude moci předložit oficiální nabídku.

Straku k návratu láká Plzeň

Rangers, kteří zahájí nadcházející ročník NHL 4. a 5. října v pražské O2 Areně proti Tampě Bay, mají pod smlouvou z Čechů jen Petra Průchu. Nechráněným volným hráčem bude vedle Jágra, Straky a Rozsívala i Marek Malík, který nastupoval v sezóně nepravidelně a o jeho odchodu z Rangers není pochyb.

Straku láká mimo jiné k návratu extraligová Plzeň, kde by jej dosavadní prezident a jediný kandidát na předsedu Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král viděl rád i v manažerské funkci. Zatímco Strakovo pokračování v NHL v případě Jágrova odchodu je nepravděpodobné, Rozsíval po podařených sezónách nebude mít nouzi o kvalitní nabídky, z kterých bude vybírat.

Rangers prý budou hledat podle deníku The Post náhradu. Za kandidáty list označuje Briana Campbella, který už prý nebude pokračovat v San Jose, kam zamířil letos před uzávěrkou přestupů z Buffala. Zájem mohou mít Rangers i o Wada Reddena z Ottawy, tvrdého zadáka Brookse Orpika z Pittsburghu. Jako možné náhrady v útoku padají jména Jonathana Cheechooa ze San Jose, Mika Cammalleriho z Los Angeles či Ryana Keslera z Vancouveru.

Reklama