Hlavní obsah

Brankář Mason byl v NHL vyměněn z Nashvillu do St. Louis

ST. Louis

Hokejový brankář Chris Mason byl vyměněn v zámořské NHL z Nashvillu do St. Louis. Blues za dvaatřicetiletého kanadského gólmana odevzdali právo výběru v sobotním čtvrtém kole draftu NHL v Ottawě. Predators loni obětovali také před draftem svou jedničku Tomáše Vokouna, kterého poslali na Floridu, ke stejnému kroku sáhli i letos.

Článek

Nashville se zároveň dohodl na dvouletém kontraktu na celkových 3,5 miliónu dolarů s nováčkem Danem Ellisem, který se mohl stát 1. července nechráněným volným hráčem. Ellis se dělil s Masonem o místo a měl v základní části nejvyšší úspěšnost zákroků 92,4 procenta v celé soutěži. Odchytal i všech šest zápasů play-off proti Detroitu. Nový kontrakt je pro něj i dodatečným dárkem ke čtvrtečním osmadvacátým narozeninám. Nashville má pod smlouvou také pětadvacetiletého Fina Pekku Rinneho a devatenáctiletého Jeremyho Smitha i o tři roky staršího Marka Dekanische.

Mason, který bude mít v nadcházející sezoně plat 3,2 miliónu dolarů, doplnil v St. Louis Mannyho Legaceho. Přibyla tak konkurence českému gólmanovi Marku Schwarzovi, který bojuje o NHL na farmě Blues v Peorii. "Získáním Chrise jsme zkvalitnili náš brankářský post, což byl jeden z našich cílů pro tento víkend. Teď se těšíme na draft," řekl generální manažer St. Louis John Davidson.

Reklama