Hlavní obsah

Útočník Cammalleri byl vyměněn z Los Angeles do Calgary

OTTAWA

Útočník Michael Cammalleri míří z Los Angeles do Calgary. Šestadvacetiletý Kanaďan tak poprvé bude hájit v NHL jiné barvy než Kings. Los Angeles draftovalo Cammalleriho v roce 2001 a mistr světa z Moskvy z loňska má ještě na rok platný kontrakt na 3,6 miliónu dolarů.

Článek

Výměně předcházelo obchodování s pozicemi mezi více týmy na probíhajícím draftu v Ottawě mezi Los Angeles, Anaheimem a Buffalem. Calgary nakonec za Cammalleriho obětovalo 17. místo pátečního výběru a právo v druhém kole v příštím roce. Kings naopak získali 48. pozici v dnešním druhém kole.

Cammalleri v uplynulém ročníku nastoupil v 63 zápasech a připsal si 47 kanadských bodů, ve zbytku sezóny nehrál kvůli zranění. Celkem v NHL nasbíral v 283 duelech 205 bodů za 93 tref a 112 přihrávek. V sezóně 2006/07 si vytvořil osobní maximum, když v 81 utkáních vstřelil 34 branek a zaznamenal 80 bodů.

Umberger jde z Philadelphie do Columbusu

Útočník R. J. Umberger byl vyměněn z Philadelphie do Columbusu. Vedení Flyers získalo za šestadvacetiletého Američana 19. pozici v pátečním draftu, na které si zvolilo švýcarského obránce Luku Sbisu, a dále výběr v sobotním třetím kole. Blue Jackets budou místo Philadelphie vybírat ve čtvrtém kole.

Umberger, jemuž vypršel kontrakt s ročním příjem 1,25 miliónu dolarů a může se stát chráněným volným hráčem, se v Columbusu znovu potká s bývalým trenérem Philadelphie Kenem Hitchcockem. V uplynulé sezóně v 74 zápasech základní části nasbíral 50 bodů za 13 branek a 37 asistencí. Zářil v play-off a pomohl výrazně v cestě Flyers do finále Východní konference, když v 17 utkáních vstřelil deset branek a na pět přihrál.

Reklama