Hlavní obsah

Jágr se vrátil v utajení do Čech, se Satherem ještě nemluvil

Hokejový útočník Jaromír Jágr se v pondělí dopoledne utajeně vrátil po sezóně a dovolené v zámoří domů do Česka. V jednání o své budoucnosti zatím hráč New York Rangers nijak nepokročil, s generálním manažerem klubu Glenem Satherem se v minulých dnech v New Yorku minul. V tuzemsku naproti tomu čeká na možnost jednat s Jágrem generální manažer ruského Omsku Anatolij Bardin.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jaromír Jágr na letišti v Praze-Ruzyni.

Článek

Jágr po svém přesunu z New Yorku pro média nemluvil a k dispozici bude až na páteční tiskové konferenci v Prostějově. Tam už dnes odstartovalo soustředění Jágr týmu, který má v úterý na programu bowling v Olomouci a o dva dny později v Lipníku nad Bečvou závody na motokárách.

"Budeme spolu teprve mluvit o jeho účasti. Na bowlingu by asi neměl být, další akci budeme vědět na poslední chvíli. Pak by se měl do programu zapojit," řekl ČTK Petr Fridrich ze společnosti TK Plus, která se o program Jágr týmu marketingově stará. V sobotu ve Vésce u Olomouce, kde bude tenisový a golfový turnaj, by Jágr neměl chybět.

Se Satherem se minuli

Šestatřicetiletý kladenský odchovanec se po dovolené v Mexiku vrátil v minulých dnech do New Yorku a jeho nejbližší program byl zahalen tajemstvím. Podle zámořských deníků měl zamířit na tenisový Wimbledon za kamarádem Radkem Štěpánkem, ale podle všeho se Jágr do Anglie vůbec nevydá, protože má před sebou právě akce Jágr týmu.

Jágr řeší svou budoucnost, protože mu končí smlouva s Rangers a 1. července se může stát nechráněným volným hráčem. On i klub ale mají zájem na prodloužení kontraktu; Sather v sobotu při draftu v Ottawě plánoval, že se s kapitánem Jezdců konečně setká osobně, ale před jeho odletem do Evropy to už nestihl. Nicméně jednání mezi Rangers a Jágrovým agentem Patem Brissonem prý probíhají.

"V mé situaci není nic nového. Ale to je v pořádku. Chápu, že Glen a můj agent měli před draftem jiné starosti, kterými se museli zabývat. Minulý týden jsem byl v našem tréninkovém centru a minuli jsme se s Glenniem o pár hodin. Jsem si ale jistý, že spolu budeme brzy mluvit. Není žádný spěch. Nic se nezměnilo," řekl deníku The Post Jágr.

Reklama

Související témata: