Hlavní obsah

Kromě Jágra mají v NHL nejistou budoucnost také Sundin či Hossa

NEW YORK

Událostí číslo dvě po nedávném draftu se v NHL stává blížící se termín, do něhož mohou manažeři klubů podepsat hráče, kteří nemají dosud novou smlouvu. Ti, kterým prodloužení kontraktu vedení klubů nenabídne do konce června, se stanou volnými hráči. Mezi největší esa, která možná čeká taková budoucnost, jsou kromě Jaromíra Jágra rovněž útočník Mats Sundin či Slovák Marián Hossa.

Článek

Námluvy mezi hráči, jimž vyprší smlouva, a manažery jsou tak v plném proudu. „Hossa nám řekl, že budeme první v pořadí s kým bude jednat,“ uvedl manažer Pittsburghu Ray Shero k jednáním se slovenským forvardem. Starší z bratrů Hossů byl v letošním play-off s šestadvaceti body (12+14) druhým nejproduktivnějším hráčem Penguins.

Tučnáci již přišli o Ryana Malona s Gary Robertsem, oba podepsali smlouvu v Tampě Bay. Malone uzavřel kontrakt na sedm let za 31 miliónů dolarů, Robertsova smlouva byla podepsána na jeden rok. Malone s veteránem Robertsem dohromady ve vyřazovacích bojích zajistili Penguins dvacet kanadských bodů. „Ryan měl skvělou sezónu,“ uvedl Shero.

Vedle jednání Rangers s Jaromírem Jágrem se v zámoří hovoří nahlas také o budoucnosti dalších legend jako jsou Joe Sakic či Mats Sundin. O švédského forvarda a kapitána Toronta se intenzivně zajímá vedení Montrealu, údajně mají zájem i bohatí Rangers. Naopak Sakic se stále podle tiskového mluvčího Colorada Avalanche rozmýšlí, zda bude s kariérou mezi mantinely pokračovat, a vstoupí tak do své 20. sezóny nebo s hokejem skončí.

Čeští fanoušci už nemohou počítat s tím, že uvidí při zápase NHL v Praze mezi Tampou Bay a New York Rangers českého útočníka Martina Straku. Pětatřicetiletý hráč by měl od příští sezóny působit v mateřské Plzni a to nejen jako hráč ale i jako manažer. Mezi další české hráče, kteří nemají jistou budoucnost v NHL patří také další olympijský vítěz z Nagana Martin Ručinský.

Litvínovský odchovanec se již dříve nechal slyšet, že v zámoří by podepsal kontrakt jen s několika kluby. Ručinského favoritem jsou Rangers, ale jen v případě, že bude v mužstvu stále Jágr. V české extralize má o jeho služby zájem kromě Litvínova také pražská Slavia, nabídky má však také i například z ruské superligy.

Mezi další zajímavá jména, která se od července nejspíše zapíší na seznam volných hráčů, patří útočníci Minnesoty Pavol Demitra a Brian Rolston, brankář Washingtonu Cristobal Huet či zkušený obránce Brian Cambell. O služby devětadvacetiletého Kanaďana, jenž v minulé sezóně zářil v barvách San Jose, se zajímá Atlanta Thrashers.

Reklama