Hlavní obsah

Prospal se dohodl s Tampou na nové čtyřleté smlouvě

Hokejový útočník Václav Prospal se dohodl s klubem Tampa Bay na novém čtyřletém kontraktu. Třiatřicetiletý forvard si po podpisu, který přibude na smlouvě po návratu českobudějovického rodáka z dovolené, vydělá v NHL dohromady 14 miliónů amerických dolarů. Informaci přinesl deník St. Petersburgh Times.

Článek

Ročně si tak přijde český útočník na 3,5 miliónu amerických dolarů. „Nechceme přebudovávat celý tým, ale vnést do klubu více nadšení,“ nechal se v úterý slyšet nový spolumajitel Lightning Len Barrie pro deník St. Petersburgh Times. Spolu s Ourenem Koulesem koupil Barrie klub z Floridy za 200 miliónů amerických dolarů.

Prospal začínal minulou sezónu právě v Tampě, ale před koncem přestupního termínu byl vyměněn do Philadelphie, jejíž dres oblékal na začátku své zámořské štace v ročníku 1996/97 a dále polovinu sezóny 1997/98. Dvě kompletní sezóny hájil barvy Ottawy odkud byl v sezóně 2000/01 vyměněn do Floridy. Ročník 2001/02 již zahájil s Blesky, za které hrál kromě roční anabáze v Anaheimu do sezóny 2006/07.

V Tampě se mu minulý ročník bodově vydařil

V letošním play-off pomohl Prospal Flyers třinácti kanadskými body za tři góly a deset asistencí. Nyní se tak kruh uzavírá, když Prospal souhlasil s novou čtyřletou smlouvou. V Tampě se mu minulý ročník bodově vydařil. Z dvaašedesáti duelů získal 57 bodů (29+28), mužstvo se však do vyřazovacích bojů nedostalo. Blesky naopak skončily s 71 body na posledním místě a spoléhají rovněž na dříve úspěšnou spolupráci Prospala s útočníky Lecavalierem a St.Louisem.

Současně by noví majitelé rádi získali několik posil z listiny volných hráčů. „Myslím, že lidi překvapíme,“ uvedl Koules. Vedení má údajně zálusk na pět až šest nových tváří, mezi nimiž by mohli být Marián Hossa, Ryan Malone, Brian Rolston, Markus Näslund nebo český útočník Radim Vrbata, jenž se nedohodl na smlouvě s Phoenixem. Na letošním draftu získala Tampa talentovaného forvarda Stevena Stamkose. Platnou smlouvu má ve floridském celku z českých hráčů obránce Filip Kuba a mladý forvard Radek Smoleňák.

První utkání v sezóně 2008/09 zahájí Tampa proti New Yorku Rangers v Praze v O2 Aréně 4. a 5. října.

Reklama

Související témata: