Hlavní obsah

Ottawa vykoupila ze smlouvy Emeryho, ten bude volným hráčem

OTTAWA

Hokejový brankář Ray Emery skončil v Ottawě, která se rozhodla pětadvacetiletého Kanaďana vyplatit ze smlouvy. Kontroverzní gólman se tak 1. července stane nechráněným volným hráčem. Emery měl ještě platnou smlouvu na dva roky za celkem 6,75 miliónu dolarů; podle kolektivní smlouvy mezi NHL a NHLPA z této částky dostane jednu třetinu, tedy 2,25 miliónu.

Článek

Emery vloni vytlačil z branky jedničku Martina Gerbera a pomohl Senators až k postupu do finále Stanleyova poháru. V uplynulé sezóně se vrátil do role dvojky a po sérii incidentů včetně několika pozdních příchodů na trénink si tým rozezlil.

"Nemám v plánu, že by v Ottawě pokračoval," řekl už v dubnu po vyřazení Ottawy v prvním kole play off generální manažer Bryan Murray, který po únorovém odvolání trenéra Johna Paddocka tým i koučoval.

"Byl to opravdu špatný rok. Nejhorší, jaký jsem prožil na ledě i mimo něj," podotkl Emery, který v uplynulé sezóně odchytal 31 utkání s průměrem 3,13 inkasované branky na zápas a úspěšností zákroků 89 procent.

Možnosti vyplatit hokejisty využijí i další kluby, které zatím učinily první nutný krok - nabídly je na listinu volných hráčů ostatním celkům v NHL. Carolina, která prodloužila smlouvu s útočníkem Andrewem Laddem, tam zařadila forvarda Jeffa Hamiltona a obránce Davida Tanabeho, Washington útočníka Bena Clymera. V Los Angeles by se takto rádi zbavili gólmana Dana Cloutiera, který je ale údajně zraněný; v tom případě by nemohlo k jeho vykoupení dojít.

Reklama

Související témata: