Hlavní obsah

Rangers údajně chtějí Sundina jako centra k Jágrovi

NEW YORK

Spekulace o budoucnosti Jaromíra Jágra ve spojitosti s New York Rangers v newyorských médiích pokračují. Podle deníku The New York Post prý generální manažer Glen Sather zvažuje Jágrovu spolupráci v elitní formaci se švédským centrem Matsem Sundinem. Dosavadní kapitán Toronta ukončil spolupráci s kanadským týmem a je k dispozici ostatním.

Článek

Šestatřicetiletému Jágrovi vyprší 30. června s Rangers kontrakt a obě strany prý mají zájem se dohodnout na novém. O rok starší Sundin, který se může také 1. července stát nechráněným volným hráčem, prý prohlásil, že by rád do New Yorku zamířil.

Zástupci Rangers už údajně se švédským centrem i jeho agentem J.P. Barrym jednali, k čemuž dostali povolení od Toronta. To před několika dny dali Maple Leafs i Montrealu.

Pokud by Jágr se Sundinem měli zájem za Rangers hrát, klub by zřejmě využil možnosti nahradit jim příjem bonusy. Jako hráči nad 35 let by mohli uzavřít roční kontrakt a získané bonusy by se započítaly do platového stropu až pro sezónu 2009/10.

Pro ročník 2008/09 je strop 56 miliónů dolarů a Rangers zbývá k jeho naplnění 25 milionů dolarů. New York Post spekuluje, že by za této situace mohli s Jágrem a Sundinem uzavřít kontrakty se základním platem pět miliónů dolarů a zajímavými bonusy. Oba zastupuje stejná agentura CAA Sports.

Reklama