Hlavní obsah

Pět hráčů včetně Perryho dostalo od Anaheimu kvalifikační nabídky

ANAHEIM

Třiadvacetiletý talentovaný útočník Corey Perry je jedním z pětice hokejistů, kteří ve středu obdrželi v zámořské NHL od vedení Anaheimu kvalifikační nabídky. S koncem června se tak nestanou nechráněnými volnými hráči. Dalšími vyvolenými jsou Stephen Dixon, Jason King, Geoff Platt a Drew Miller. Nedočkali se naopak útočník Shane Hynes a brankář Gerald Coleman.

Článek

Perry, který byl první volbou Kačerů (celkově 28.) během draftu v roce 2003, patřil k základním stavebním kamenům týmu, jenž dobyl před rokem Stanleyův pohár. Dařilo se mu i v uplynulé sezóně, v níž nasbíral v 70 odehraných zápasech 54 bodů díky 29 gólům a 25 asistencím, což ho zařadilo na druhou příčku klubové produktivity za Ryana Getzlafa. Perry byl však suverénně nejlepším střelcem Ducks.

Vedení kalifornského klubu zároveň oznámilo roční prodloužení smlouvy s útočníkem Brianem Sutherbym, ovšem bez zveřejnění bližších podmínek. Sutherbyho draftoval jako celkově 26. hráče v roce 2000 Washington, do Anaheimu přišel v polovině listopadu výměnou za volbu v druhém kole draftu 2009.

Reklama

Související témata: