Hlavní obsah

Toronto vykoupilo útočníka Tuckera ze smlouvy

TORONTO

Jedné ze svých stálic a opor posledních let se v kanadsko-americké NHL zbavilo vedení Toronta, když vykoupilo ze zbytku smlouvy útočníka Darcyho Tuckera. Třiatřicetiletý hokejista měl přitom v klubu kontrakt na tři milióny dolarů ročně až do konce sezóny 2010/11, neboť v únoru 2007 podepsal prodloužení smlouvy o čtyři roky.

Článek

Maple Leafs nyní musejí zaplatit Tuckerovi šest miliónů dolarů v průběhu následujících šesti let. Protože útočníkova smlouva obsahovala klauzuli, podle níž nemohl být bez svého souhlasu vyměněn do jiného klubu, mohl si vybrat, zda chce být zařazen na přestupní listinu, nebo ne. Zvolil druhou možnost a stal se tak nechráněným volným hráčem.

"Takové rozhodnutí je vždy těžké, když se týká dobrého člověka. Přejeme mu jen to nejlepší," řekl generální manažer klubu Cliff Fletcher společnosti TSN.

Tuckerův odchod ale není takovým překvapením v návaznosti na nedávné představení nového kouče Rona Wilsona. "Darcy Tucker byl po léta jedním z mých oblíbených hráčů. Ale v poslední době jako by se stával opotřebovaným, takže si opravdu nejsem jistý, jaká bude jeho role v týmu," řekl Wilson k vyhlídkám hokejisty, který v 74 zápasech uplynulé sezóny zaznamenal 34 bodů za 18 branek a 16 finálních přihrávek.

"Je to byznys a Darcy to dobře ví," okomentoval celou záležitost hráčův agent Carlos Sosa. "Jestli bude tohle rozhodnutí Maple Leafs dobrým, nebo špatným obchodem, to ukáže teprve čas. Byli jsme připravení na cokoliv a Darcy se svou rodinou jsou připraveni jít zase dál," dodal Sosa.

Reklama

Související témata: