Hlavní obsah

Omsk láká Jágra na 35 miliónů dolarů

NEW YORK

Těžký kalibr v boji o Jaromíra Jágra vytáhli zástupci Avangardu Omsk. Ruský klub podle informací zámořského listu New York Post nabídl české stálici hokejového nebe tříletou smlouvu s čistým výdělkem 35 miliónů dolarů (víc než 533 miliónů korun), čímž postavil newyorské Rangers, kteří Jágrovi nabízejí ročně pět miliónů dolarů plus bonusy, do role chudých příbuzných.

Článek

List NY Post se odvolává na důvěryhodný zdroj, podle nějž měl Jágrovi nabídku předložit během tohoto týdne generální manažer Avangardu Anatolij Bardin. Český hokejista na přelomu týdne přiletěl ze zámoří do Česka a v pátek se připojí v Prostějově k Jágr Teamu, kde je na odpoledne naplánovaná tisková konference.

Jágr má v New Yorku uzavřenou smlouvu do 30. června a pokud kontrakt neprodlouží, stane se nechráněným volným hráčem. Vedení Rangers o nejproduktivnějšího Evropana v historii NHL hodně stojí, generální manažer Glen Sather si ale deníku NY Post postěžoval, že nemá od zástupce českého hráče Pata Brissona žádnou aktuální odezvu. „Mluvil jsem s ním minulý týden v Ottawě při draftu a řekl jsem mu, že chceme uzavřít smlouvu. Od té doby se nikdo neozval,“ prohlásil Sather.

Jágr se nechal slyšet, že by rád zůstal v zámoří, jako volného hráče jej ale nebude při rozhodování nic limitovat. „Všechno je na něm, já momentálně nemohu udělat víc. Je jeho právem stát se volným hráčem a vybrat si nové působiště. Říkal mi, že ještě nechce jít hrát do Evropy. Ale taky mohl změnit názor,“ dodal generální manažer Rangers.

Reklama

Související témata: