Hlavní obsah

Obránce Niedermayer bude hrát za Anaheim i v příští sezóně

ANAHEIM

Zkušený hokejový obránce Scott Niedermayer potěšil fanoušky Anaheimu, když oznámil, že má v úmyslu dodržet smlouvu a odehrát v dresu Ducks i příští sezónu NHL. Niedermayera tlačil čas, neboť vedení klubu po něm chtělo definitivní vyjádření do konce června. Nyní se čeká, jak se rozhodne finský útočník Teemu Selänne.

Článek

Niedermayer má před sebou poslední rok smlouvy, podle níž by měl být s platem 6,75 miliónu dolarů nejlépe placeným hráčem týmu. Je pravděpodobné, že se zároveň jedná o poslední sezónu v jeho bohaté kariéře. "Kdybych si měl tipnout, tak bych řekl ano, ale už jsem se v tom jednou v minulosti zmýlil. Všechno se může změnit. Ale kdybych měl to rozhodnutí udělat teď, tak bych řekl, že to tak bude," uvedl Niedermayer na tiskové konferenci.

Po loňském triumfu ve Stanley Cupu několik měsíců váhal, než se v rozehrané soutěži vrátil do ligy. "Psychicky i fyzicky se nyní cítím mnohem lépe a svěžeji než před rokem. Myslím, že v tom je velký rozdíl," řekl čtyřnásobný šampión NHL.

Čtyřiatřicetiletý Niedermayer naskočil v uplynulém ročníku do sestavy až 16. prosince a odehrál 48 zápasů v základní části. V nich si připsal 25 bodů za osm branek a 17 asistencí. V šesti duelech play-off přidal dvě nahrávky, tým však překvapivě vypadl již v prvním kole s Dallasem.

Brzy osmatřicetiletý Selänne je v poněkud odlišné situaci, neboť v Anaheimu není vázaný smlouvou a může si případně vyzkoušet trh volných hráčů. Finský útočník však v minulosti několikrát uvedl, že kariéru v NHL chce zakončit v týmu Ducks.

Reklama

Související témata: